3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha regisztráltunk, de a szájt szerint mégsem, akkor sem kell aggódni, egyszerűen orvosolható lesz a probléma, hangzott el az operatív törzsön.

Ma délután elindítják azt az internetes felületet, ahol az oltásra már regisztrált, de még nem beoltottak lekérdezhetik, hogy milyen státuszban van a regisztrációjuk, jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Müller azt mondta, a lekérdezéshez csak a TAJ-számot és a születési dátumot kell megadni. Ha ezután az oldal üzenete az, hogy igen, a regisztráció érvényes, akkor már csak meg kell várni az értesítőt az oltási időpontról, más teendő nincs. Ha regisztráltunk, mégis "nem" az üzenet, akkor nincs érvényes regisztráció, de ekkor sem kell kétségbe esni. Néhány nap ugyanis szükséges a regisztrációnál megadott az adatok internetes felviteléhez. De ha már több hét eltelt a regisztráció óta, és így dob nemet az ellenőrző oldal, akkor 

valószínűleg pontatlanul rögzíthettük az adatainkat, ilyenkor azokat az [email protected] címen kell pontosítani.

Müller elismételte a reggel közzétett napi járványstatisztikákat is, melyek itt olvashatók.

Müller Cecília egy korábbi alkalommal. (Forrás: M1 / Youtube)
Müller Cecília egy korábbi alkalommal. (Forrás: M1 / Youtube)

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy március elején a hazai koronás esetek 70-80 százaléka volt brit variáns, viszont most már szinte 100 százalékban ez a típus kering és fertőz az országban. Hat főnél mutattak ki dél-afrikai mutánst, a brazíliait még mindig nem mutatták ki Magyarországon. Egyébként folyamatosan alalkulnak ki kisebb variánsok, de a mutánsok többsége nem hoz igazi járványügyi újdonságot, szemben az említett brittel és a dél-afrikaival.

Müller azt mondta, hét labort jelöltek ki az országban az esetleges, járványügyi szempontból jelentős újabb variánsok azonosítására. Ezen laborok felszerelése most zajlik.

Elkezdték kidolgozni a pedagógusok oltásának részletes terveit is, mondta Müller, és oltási regisztrációra kérte azokat a pedagógusokat, akik ezt még nem tették meg.

Kiss Róbert számai

  • 632 esetben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megsértése miatt az országban
  • 600 esetben közterületi maszkszabály-sértés miatt
  • 31 esetben a tömegközlekedési eszközökön, megállókban intézkedtek maszkviselés miatt
  • 1 esetben pedig boltban
  • 320-szor intézkedtek a kijárási tilalom, gyülekezési szabályok megsértése miatt
  • 54 422 hatósági házi karantén van most érvényben az országban

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!