2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Még csak most tartották a bokrétaünnepségét annak a szerencsi üveggyapotgyárnak, amelynek próbaüzemét 2021-re ígérte meg az azóta államtitkárrá avanzsált térségi fideszes képviselő.

Önfényező közleményben ismerteti Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy „több évtizedes kényszerszünet után újjáéled az üveggyapotgyártás Magyarországon”. A tárcavezető tájékoztatása szerint „magyar-lengyel összefogás eredményeként indulhat most újra az üveggyapotgyártás Magyarországon, aminek fontos szerepe lesz az épületek energiahatékonyságának javítása terén is”. Hozzáteszi, a Masterplast és a Selena együtt csaknem húszmilliárd forint értékben új üzemcsarnokot épít, amihez „kormány 5,6 milliárd forintnyi támogatást nyújt, így segítve száz új munkahely létrehozását”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a támogatást már másfél éve, 2022 novemberében megkapta az a Pimco Kft. melynek a fenti két cég a tulajdonosa 2023 novembere óta. Lapunk már másfél évvel ezelőtt, 2022 decemberének elején megírta,

„a beruházás csak nyúlik, mint a rétestészta”,

ugyanis az először a szerencsi választókörzet 2020-as időközi választásán lett kampánytéma. (Koncz Ferenc fideszes képviselő halálos kimenetelű motorbalesetben hunyt el, a választást pedig lánya, az azóta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkári posztját is megkapó Koncz Zsófia nyerte meg.)

A kampány alatt, 2020 szeptemberében Koncz Zsófia például már 2021-re (!) megígérte, hogy beindulhat a gyárban a próbatermelés.

Mint látható, három és fél év alatt csak a bokrétaünnepségig jutottak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!