<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Közölte a gazdaságfejlesztési minisztérium.

A recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében a magyar Kormány eddig 11 pontból álló Akciótervet dolgozott ki.

Ismét megnyíltnak a pénzcsapok. Fotó: DepositphotosIsmét megnyíltnak a pénzcsapok. Fotó: Depositphotos

Az Akcióterv részeként - a Kormány korábbi döntésének megfelelően - 2022. november 17-én megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt., amit be is jegyeztek. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba - közölta a gazdaságfejlesztési minisztérium.

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésére Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel.

A miniszter a Tőkeholding vezetőjétől elvárja, hogy tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését, valamint olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a kifektetések elősegítéséhez, továbbá a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.