2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatot hétfőn nyújtotta be a miniszterelnök, akár már kedden el is fogadhatják.

Az eddig a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton önálló minisztériumot kap, míg a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium a továbbiakban Építési és Közlekedési Minisztérium néven fog futni – derül ki az Országgyűlés honlapjára felkerült, Orbán Viktor által jegyzett törvényjavaslatból. Egyúttal az is kiderült, a megszűnő Technológiai és Ipari Minisztérium jogutódjaként létrejövő tárca neve Energiaügyi Minisztérium lesz.

A törvényjavaslatból azt is megtudjuk, a változások közül a Gazdaságfejlesztési Minisztérium létrejötte 2023. január 1-jén történik meg, a többi változtatás még idén, december 1-jén hatályba lép.

Az indítványhoz kivételességi eljárást is kezdeményezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ehhez a jelenlevő képviselők négyötödének támogatása szükséges. Amennyiben ezt támogatja a Ház, akkor

a törvényjavaslatról már kedden dönthetnek a honatyák.

A kormányátalakítás Palkovics László lemondása miatt vált esedékessé. Mint arról beszámoltunk, a múlt hét hétfőn Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy rendkívüli kormányinfón ismertette, a korábbi miniszter tárcájára egységes portfolióként tekintett, azonban Orbán Viktor úgy látta, az energetika külön minisztériumot igényel, ez vezetett Palkovics távozásához.

Az Energiaügyi Minisztérium leendő vezetőjéről, Lantos Csabáról itt olvashat:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!