2p

A felmérések szerint nőtt Putyin népszerősége.

A közvélemény-kutatások szerint az oroszok többsége támogatja a hadműveletet, és Vlagyimir Putyin elnök támogatottsága több mint 14 ponttal, 81,5 százalékra emelkedett az ukrajnai háború kezdete óta - írja a The Guardians. 

Képes egy egész népet megbabonázni. Fotó: EPA/Sergei Guneyev/Sputnik/Kremlin
Képes egy egész népet megbabonázni. Fotó: EPA/Sergei Guneyev/Sputnik/Kremlin

Ettől függetlenül  Moszkvában a lakosok nyugtalannak, de kitartónak tűntek, amikor Oroszország a győzelem napjának hétfői ünneplésére készül. 

„Érzelmileg hatással vannak ránk a történtek, mert két nővérem Ukrajnában él – mondta egy megszólaltatott orosz nő, Larisa. 

„Természetesen most nagyon nehéz velük kommunikálni, hiszen jelenleg a saját információs háborújuk folyik. Oroszország egészében mostanság nagy az összetartás a tömegek között ezekkel az eseményekkel kapcsolatban. Azt mondhatom, hogy a hazaszeretet növekszik" - tette hozzá. 

Putyin ugyanakkor nagyot kockáztatna a teljes mozgósítással, miközben lázasan készül a holnapi Győzelem Napjára Moszkvában. És azt is sokan pedzegetik, hogy valami nagyon nincs rendben az orosz elnökkel. Több szakértő is kifejtette, hogy a diktátorok működése miért veszélyes, ennek ellenére úgy tűnik, hazájában még mindig többen vannak azok, akik hisznek neki. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!