<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bár Spanyolországban alig több egy hónapja oldották fel a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetet, az elmúlt hetekben ismét emelkedni kezdett az új, diagnosztizált fertőzöttek száma. Nagy-Britannia már eltanácsolta állampolgárait az ottani nyaralástól.

A brit külügyminisztérium július 26-i hatállyal azt javasolja, hogy a britek lehetőleg kerüljék el Spanyolország nagy részét a koronavírus-járvány jelentette kockázatok miatt - írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Barcelona (Forrás: Depositphotos) Barcelona (Forrás: Depositphotos)

A brit hatóságok egyúttal felszólítják a Spanyolországból visszatérő briteket (beleértve a Kanári- és a Baleár-szigetekről érkezőket), hogy vonuljanak karanténba.

Az újabb fordulat – a britek mindössze néhány hete, július harmadikán törölték el a karantén-kötelezettséget a dél-európai országból hazatérőkkel szemben – rosszul jött az utazásszervezőknek és a brit turistáknak, és persze érzékenyen érintheti a spanyol gazdaságot, amelynek egyik pillére a turisztikai szektor.

Megint terjed a vírus?   

A britek azért rendelték el a szigorítást, mert Spanyolországban az elmúlt hetekben ismét emelkedni kezdett az új, regisztrált fertőzések száma.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint múlt héten két egymás követő napon is több mint 900-zal emelkedett ez a mutató, amire utoljára május elején volt példa.

Az új esetek száma az elmúlt három hétben 3300-ról 6300-ra, majd 12 ezer fölé nőtt. Jelenleg 281 kisebb-nagyobb aktív járványgócot tartanak számon. 

Ez azért is lehet aggasztó, mert

a dél-európai ország – több más államhoz hasonlóan – az elmúlt hónapokban fokozatosan lazított a korlátozó intézkedéseken, megnyitotta kapuit az európai turisták jelentős része előtt, és mindössze alig több mint egy hónapja törölte el a vészhelyzetet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Szakértők szerint ugyanakkor a helyzet jelenleg messze nem olyan súlyos, mint márciusban vagy áprilisban, amikor a kórházakat elárasztották a betegek, és több százan (egyes napokon több mint 800-an) vesztették életüket naponta. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.