2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Bár Spanyolországban alig több egy hónapja oldották fel a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetet, az elmúlt hetekben ismét emelkedni kezdett az új, diagnosztizált fertőzöttek száma. Nagy-Britannia már eltanácsolta állampolgárait az ottani nyaralástól.

A brit külügyminisztérium július 26-i hatállyal azt javasolja, hogy a britek lehetőleg kerüljék el Spanyolország nagy részét a koronavírus-járvány jelentette kockázatok miatt - írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Barcelona (Forrás: Depositphotos) Barcelona (Forrás: Depositphotos)

A brit hatóságok egyúttal felszólítják a Spanyolországból visszatérő briteket (beleértve a Kanári- és a Baleár-szigetekről érkezőket), hogy vonuljanak karanténba.

Az újabb fordulat – a britek mindössze néhány hete, július harmadikán törölték el a karantén-kötelezettséget a dél-európai országból hazatérőkkel szemben – rosszul jött az utazásszervezőknek és a brit turistáknak, és persze érzékenyen érintheti a spanyol gazdaságot, amelynek egyik pillére a turisztikai szektor.

Megint terjed a vírus?   

A britek azért rendelték el a szigorítást, mert Spanyolországban az elmúlt hetekben ismét emelkedni kezdett az új, regisztrált fertőzések száma.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint múlt héten két egymás követő napon is több mint 900-zal emelkedett ez a mutató, amire utoljára május elején volt példa.

Az új esetek száma az elmúlt három hétben 3300-ról 6300-ra, majd 12 ezer fölé nőtt. Jelenleg 281 kisebb-nagyobb aktív járványgócot tartanak számon. 

Ez azért is lehet aggasztó, mert

a dél-európai ország – több más államhoz hasonlóan – az elmúlt hónapokban fokozatosan lazított a korlátozó intézkedéseken, megnyitotta kapuit az európai turisták jelentős része előtt, és mindössze alig több mint egy hónapja törölte el a vészhelyzetet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Szakértők szerint ugyanakkor a helyzet jelenleg messze nem olyan súlyos, mint márciusban vagy áprilisban, amikor a kórházakat elárasztották a betegek, és több százan (egyes napokon több mint 800-an) vesztették életüket naponta. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.