2019. december 10. 13:58
mfor.hu

Az új szabályozás értelmében Áder János egyetlen hónap alatt többet fog keresni, mint egy szociális dolgozó egy egész évben.

Ezek után alaptalan kifejezés a magyar átlagbérekre használni a bérrobbanás kifejezést, hiszen néhány gomb megnyomásával a parlamenti képviselők zöme megvalósította a valódi, 100 százalékos mértékű bérrobbanást.

Mint az az MTI összefoglalójából kiderül, a kormányzati igazgatásról szóló törvényt 134 igen, 32 nem szavazattal 22 tartózkodás mellett ment át a parlamenten. A javaslat egyebek mellett a köztársasági elnök fizetésének nagymértékű emelését is tartalmazza. Áder János fizetése jelenleg a köztisztviselői illetményalaphoz rögzített, annak 39-szeresének megfelelő összeget kap munkájáért cserébe.

A jövőben azonban a képviselőkhöz, frkacióvezetőkhöz és a házelnökhöz hasonlóan folyamatosan emelkedő fizetésre számíthat Áder. A jövőben bérezésének alapját a házelnök juttatása jelenti, mely a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereseten alapul. Vagyis az elejéről nézve a folyamatot: nő az országos átlagfizetés, így nő a házelnök juttatása, erre alapozva pedig nő majd Áder havi bére is.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi 1,5 milliós havi juttatás egyszerűen megduplázódik és a jövőben mintegy 3 millió forintot fog keresni a köztársasági elnök.

Vagyis egyetlen hónap alatt többet fog keresni, mint a szociális dolgozók egy egész évben, akiknek átlagos keresete bruttó 204 ezer forint volt a legutóbbi adatok szerint.

Áder János fizetésemelése mellett kedden több törvényjavaslatot is elfogadott a parlament. Így

  • elfogadták az ellenzéki képviselők által csak "szájzár-törvénynek" nevezett módosítást is, amely alapján a jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők.
  • meghosszabbították a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási határidejét, erre január 15. helyett január 31-ig lesz lehetősége a szülőknek.
  • megszüntették a közigazgatási és munkaügyi bíróságokat,
  • Elfogadták a nagyszülői gyed bevezetéséről szóló törvényt,
  • egyszerűsítették az első jogosítvány megszerzését,
  • egyszerűsödnek a közigazgatási eljárások.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.