2019. december 10. 13:58
mfor.hu

Az új szabályozás értelmében Áder János egyetlen hónap alatt többet fog keresni, mint egy szociális dolgozó egy egész évben.

Ezek után alaptalan kifejezés a magyar átlagbérekre használni a bérrobbanás kifejezést, hiszen néhány gomb megnyomásával a parlamenti képviselők zöme megvalósította a valódi, 100 százalékos mértékű bérrobbanást.

Mint az az MTI összefoglalójából kiderül, a kormányzati igazgatásról szóló törvényt 134 igen, 32 nem szavazattal 22 tartózkodás mellett ment át a parlamenten. A javaslat egyebek mellett a köztársasági elnök fizetésének nagymértékű emelését is tartalmazza. Áder János fizetése jelenleg a köztisztviselői illetményalaphoz rögzített, annak 39-szeresének megfelelő összeget kap munkájáért cserébe.

A jövőben azonban a képviselőkhöz, frkacióvezetőkhöz és a házelnökhöz hasonlóan folyamatosan emelkedő fizetésre számíthat Áder. A jövőben bérezésének alapját a házelnök juttatása jelenti, mely a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereseten alapul. Vagyis az elejéről nézve a folyamatot: nő az országos átlagfizetés, így nő a házelnök juttatása, erre alapozva pedig nő majd Áder havi bére is.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi 1,5 milliós havi juttatás egyszerűen megduplázódik és a jövőben mintegy 3 millió forintot fog keresni a köztársasági elnök.

Vagyis egyetlen hónap alatt többet fog keresni, mint a szociális dolgozók egy egész évben, akiknek átlagos keresete bruttó 204 ezer forint volt a legutóbbi adatok szerint.

Áder János fizetésemelése mellett kedden több törvényjavaslatot is elfogadott a parlament. Így

  • elfogadták az ellenzéki képviselők által csak "szájzár-törvénynek" nevezett módosítást is, amely alapján a jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők.
  • meghosszabbították a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási határidejét, erre január 15. helyett január 31-ig lesz lehetősége a szülőknek.
  • megszüntették a közigazgatási és munkaügyi bíróságokat,
  • Elfogadták a nagyszülői gyed bevezetéséről szóló törvényt,
  • egyszerűsítették az első jogosítvány megszerzését,
  • egyszerűsödnek a közigazgatási eljárások.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.