2018. október 30. 09:59
mfor.hu

A Belügyminisztériumból és az Innovációs és Technológiai Minisztériumból rúgják ki a legtöbb embert. 

A kormány „a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el” – írja a hvg.hu a hétfő este megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A portál cikke szerint az tárcák alá rendelt intézményeknél 4210 fővel kevesebb ember dolgozhat január 1-től, de mindkét számba beleértik a most üres álláshelyek megszüntetését is. 

A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai és a Belügyminisztériumból küldik el (517 és 401 főt), a Miniszterelnöki Kabinetirodáról tízet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri komolyan érinti a lépés: 2250, illetve 954 dolgozót küldenek el. 

A korábbi hírek még 9 ezer dolgozó elbocsátásáról szóltak. A hivatalos szám tehát kevesebb, de mi lesz a most kirúgott dolgozókkal? Erre egy többpontos intézkedéscsomagot dolgoztak ki. A Karrier Híd névre keresztelt kormányzati előterjesztésről részleteket itt olvashat. 

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Magyar Közlöny tegnapi számában megjelent kormányhatározat mindössze egy, illetve két napos határidőket szab meg a minisztériumok számára az intézkedésre. Ami azt jelzi, hogy a tárcák vezetőinek már tudniuk kell, kiket bocsátanak el. Az ágazati szakszervezetek többször jelezték a közelmúltban, hogy nem kapnak elégséges tájékoztatást a leépítésekről, így nem is tudnak arról átfogó véleményt megfogalmazni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.