2019. június 25. 16:47
mfor.hu

A Deutsche Banktól igazoló Kurali Zoltánt kérte fel Varga Mihály. Szeptembertől tölti be a vezérigazgatói posztot. 

A pénzügyminiszter felkérésére Kurali Zoltán tölti be az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatói tisztségét 2019. szeptember 1-től - közölte az ÁKK.

Kurali Zoltán pályája elején makrogazdasági elemzőként, majd a Citibank értékesítési vezetőjeként dolgozott. 2006-tól kezdődően egészen 2019-ig a Deutsche Banknál folytatta munkáját, ahol előbb magyarországi vezérigazgató, majd regionális tőkepiaci vezető, kötvénypiaci vezető és vállalatfinanszírozási vezető pozíciókat is betöltött.

Az Államadósság Kezelő Központ székháza Budapesten, a II. kerületi Csalogány utcában. (MTI Fotó: Máthé Zoltán) Az Államadósság Kezelő Központ székháza Budapesten, a II. kerületi Csalogány utcában. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Mivel a pénzügyminiszter kinevezése szeptember 1-től szól, az átmeneti, július 17. és augusztus 31. közötti időszakban Réz András vezérigazgató-helyettes vezeti az ÁKK Zrt.-t.

Varga Mihály felkérésére az Államadósság Kezelő Központ Zrt. korábbi vezérigazgatója, Barcza György az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatósági tagjaként folytatja munkáját, ahol Magyarország mellett Szlovákiát, Csehországot, Horvátországot és Grúziát is képviseli a londoni székhelyű bank igazgatóságában.