<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Most Egerben terjeszkedett a Hunguest Hotels Zrt.

Nem csillapodik a Mészáros Lőrinchez tartozó Hunguest Hotels szállodalánc étvágya: december 17-én megvette az Eger Hotel&Park szállodát - közölte a hálózatot felügyelő Opus Global Nyrt. A vételárról semmit sem árultak el.

Újabb pozíció az egri régióban (fotó: deposithotos.com)
Újabb pozíció az egri régióban (fotó: deposithotos.com)

Ezzel tovább színesedik a magyar milliárdos által birtokolt hotelpaletta. Az egri szálloda négycsillagos, összesen 214 szoba várja a vendégeket. A hivatalos indoklás szerint "ez a beszerzés jól illeszkedik a HUNGUEST Hotels Zrt. növekedési stratégiájába, az akvizícióval a szállodalánc erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású hotelek piacán, továbbá a tranzakció újabb lépés az egységesebb termékkínálat kialakításának irányába"

Egerben és Eger környékén csaknem 10 négycsillagos szálloda lesz a versenytárs. Egyet kivéve, mert az egerszalóki Saliris hotelt már megszerezte a felcsúti milliárdos egyik cége. A szállodák többéségben welness szolgáltatás és konferenciaterem is rendelkezésre áll.

Emlékezetes, hogy a Hunguest Hotelsnél mintegy 800 fős elbocsátást jelentettek be a járvány kellős közepén. Azóta nem érkeztek hírek a létszám ismételt bővítéséről.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagymúltú fürdővárosok előzik meg. A borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost mind belföldön, mind külföldön egyaránt. 

A Hotel Eger & Park az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.