<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A BDPST Zrt. most egy mátrai luxushotelt szerzett meg.

Sorra veszi át Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Hunguest Hotels szállodákat.

Új szállodatípussal, hegyvidéki wellness hotellel egészül ki a BDPST Group hotelportfóliója, miután a cégcsoport szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége a BDPST Hotel Management veszi át november 1-től a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését.  Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződés is aláírásra került 2021 októberében.

- közölte a BDPST Zrt., amely Tiborcz István, a miniszterelnök vejének tulajdonában van.

A cég október 15-én jelentette be, hogy megvásárolt egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget. Az osztrák hoteleket a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Hunguest Hotels adta el. Még október 15-én közölték: értékesítették a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos üzletrészét, amely tulajdonát képezik az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick szállodák.

Külön érdekesség, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által bonyolított Kisfaludy-pályázatok keretében a Hunguest Hotels 819 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a BDPST által most átvett Lifestyle Hotel Mátra fejlesztésére.

Szintén emlékezetes, hogy tavaly nyáron a Portfolio.hu-nak adott interjúban arról beszélt Tiborcz István, hogy a BDPST azért szállt ki az Appeninn Holding Nyrt.-ből, mert az üzletember nem szeretne egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.