1p

Most úgy tűnik, a kormánypárti weboldalakra jár rá a rúd. 

Az Origo, a Mandiner, a Metropol, a Ripost és a Magyar Nemzet oldala sem tölt be. Azt egyelőre nem tudni, hogy az esetnek van-e köze a szolgáltatók hálózatproblémáihoz - vette észre az rtl.hu.

Nincs még információ arról, hogy bármilyen kapcsolat is fennállna azzal, hogy az országban több szolgáltató hálózatában is problémák léptek fel kedden délelőtt, egyes orgánumok azt írják, összeomlottak a Digi, a Vodafone és a Telekom szolgáltatásai. A felhasználók sem telefonálni, sem tévézni, sem internetezni nem tudnak. 

Még nincs információ, miért elérhetetlen pár kormánypárti weboldal. Fotó: Depositphotos
Még nincs információ, miért elérhetetlen pár kormánypárti weboldal. Fotó: Depositphotos

Ennek ellenére nem árt felidézni, hogy 2023 nyarán milyen aktívak voltak a kibertámadások Magyarorszgáon (is). Augusztusban egy hacker feltörte az Energiaügyi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) egyik weboldalát, a Klímagáz Adatbázist, majd közzétette az oldalról megszerzett adatokat, köztük több mint kétezer ember adatait.

És arról is írtunk, hogy júniusban több mint 30, jellemzően a kormányhoz nem köthető hazai hírportált ért támadás az elmúlt hetekben Magyarországon. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!