3p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már biztos, hogy felejthetetlen marad 2023 nyara: kinyitott a felcsúti mindenes tetőbárja naphegyi panorámával. Mészáros Lőrinc diktálja a tempót: a balatoni Skyrose után itt a Sunhill Skybar. Csak vastag pénztárca kell hozzá.

Mészáros Lőrincnek a pénzügyek, az építőipar és a mezőgazdaságon kívül a vendéglátás is a kisujjában van. Ezt bizonyítja, hogy dinamikusan fejlődik a naphegyi étterme. Lapunk írta meg, hogy március 7-e óta már egyedüli tulajdonosa a NER-körökben és a celebvilágban is kedvelt Oxygen Wellness Naphegy alsó szintjén található Sunhill Bistro nevű étteremnek. Június vége óta pedig ez a hely nem csupán egy bistro, ahol pizzát lehet enni, hanem skybar, vagyis tetőbár is. Ezért Mészáros Lőrinc vendéglátó egységének hivatalosan már Sunhill Bistro & Skybar a neve.

Skybar a Naphegyen, a városban, mégis zöld környezetben. A csodás panoráma elbűvölő hangulata, a magával ragadó ízvilág itt marasztal. Lebegni a város felett, csodálni az este is csillogó Dunát, a teraszon belefeledkezni a naplementébe, belevetni magad a táncolók forgatagába, meghitten koccintani a pergola árnyékában vagy az exkluzív teraszon. Élvezni, ahogy a DJ fokozza a hangulatot, vagy átadni magad az andalító élőzenének.

- szól a bár bemutatkozása.

Az itallap áraiból néhány tétel:

 • limonádé  1500 forint,
 • espresso   890 forint,
 • Vivien ásványvíz (Mészáros Lőrinc gyártja) 0,75l   - 1190 forint,
 • Talisker whisky   3390 forint,
 • Mojito  3890 forint,
 • Rémy Louis XIII. konyak   219 000 forint.

A számla végösszege 13 százalékos szervizdíjat tartalmaz. A Naphegyen nem csak az étterem és a tetőbár tartozik a felcsúti sikerember birodalmához, hanem maga az Oxygen Wellness is, hiszen Budapest egyik legexkluzívabb fitness-wellness-komplexumában is résztulajdonos lett.

Drága kortyok. Fotó: Depositphotos
Drága kortyok. Fotó: Depositphotos

Csak Budapesten ez Mészáros Lőrinc tetőbárja, a Balatonnál már nyílt egy. Tavaly nyári hír volt, hogy Balatonalmádiban, teljes körű felújítást követően kinyitott a 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező Hunguest BÁL Resort. Az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás. A 13. emeleten egy tetőbár terpeszkedik: 270 fokos panorámával a Balatonra és a Balaton-felvidékre. Ezt Skyrose-nak hívják.

A felcsúti vállalkozó amúgy egy kicsit le van maradva, hiszen az elmúlt években sorra nyíltak az ilyen tetőbárok. Nehéz összevetni, de kicsit szebb lehet a panoráma például a Danubius szállodalánchoz tartozó White Raven (fehér holló) skybarból a budai Hilton tetejéről. Ennek kialakítása eleve közel egymilliárd forintba került a világörökségi környezetben. Eleve csak tavaly nyitott, de az italkínálat már meg is újult. 

Italválasztékunk a koktélok mellett prémium minőségű és csak nálunk kóstolható champagne-okat, valamint lenyűgöző borválasztékot foglal magába.

Néhány tétel:

 • limonádé  2290 forint,
 • San Pellegrino ásványvíz 0,75l   2490 forint,
 • espresso   1320 forint,
 • Talisker     5490 forint,
 • Dom Perignon 2008   400000 forint.

A Hilton tetején tehát drágább italozni, mint Mészáros Lőrinc naphegyi bisztrójának a tetején.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!