2p

A Rezsivédelmi Alapból az önkormányzatok és a versenyszektor összesen 51,1 milliárd forintot kap, és Rogán Antal is négymilliárdból intézheti a nemzeti konzultációt.

Három átcsoportosításról és egy előirányzat-túllépésről is döntött a kormány csütörtök este – olvasható a Magyar Közlönyben. A kormányhatározat értelmében egy mindösszesen 27,7 milliárdos átcsoportosítás-csomag elvesz többek közt a Modern Városok Programtól 1,3 milliárd, a Klebelsberg Központtól 164 millió, a nem állami felősoktatási intézményektől pedig majdnem 700 millió forintot. Ezzel egy időben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem személyi juttatásokra kap plusz 24 millió, a rendőrség 10 millió, az oktatáson belül a köznevelési célú humánszolgáltatás 860 millió, a Vízügyi Igazgatóságok pedig csaknem 1,3 milliárd forintot.

A Nemzeti Korcsolyázó Központ előkészítésére 935,6 millió forint jut, ezt a pénzt azonban már előre elkülönítették jövőbeni beruházások címszó alatt.

A korcsolyaközpont sajnos már nem a Liu fivéreknek készül. Fotó: Wikimedia Commons / Fiák Blanka
A korcsolyaközpont sajnos már nem a Liu fivéreknek készül. Fotó: Wikimedia Commons / Fiák Blanka

A központi költségvetés megtakarítási alapjából a maradványelszámolási alapba 24 milliárd forint került, ahonnan egyúttal át is csoportosítottak csaknem 25,3 milliárdot. Ebből a pénzből a Nemzeti Sportügynökséghez tartozó cégek működésre 50 millió, felhalmozásra pedig 11,8 milliárdot kaptak. Gyógyító-megelőző ellátásra 913 millió forint, egyetemeknek, főiskoláknak 5,2 milliárd, nem állami felsőoktatási intézményeknek pedig 417 millió forint jut.

Rogán Antal propagandaminisztériuma kereken 4 milliárd forintot kap a nemzeti konzultációra,

kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítására pedig további 1,3 milliárdot. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium dologi kiadásokra és egyéb (nem részletezett) működési célú kiadásokra 1,5 milliárd forintot kap.

A Rezsivédelmi Alapból az önkormányzatok 11,1 milliárd, míg a versenyszektor 40 milliárd forintban részesül.

Emellett Pintér Sándor egyészségügyért (is) felelős miniszter engedélyt kapott, hogy szociális célú nem állami humánszolgáltatások támogatására az előre engedélyezettnél 19,5 milliárd forinttal többet költsön el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!