2p

Migránsmunkásoktól és a lakosságcsere rémétől tart a Jobbik-Konzervatívok, amely a kormánytól vár bérezés és kvóták útján védelmet a hazai munkavállalóknak. Ezekről a témákról kérdeztük Lukács László Györgyöt, a párt frakcióvezető-helyettesét az ATV Start műsorában.

Béremelést, a külföldre távozott magyarok hazacsábítását és a meglévő munkahelyek kvótával való védelmét várja a kormánytól a Jobbik-Konzervatívok. Lukács László György, a párt frakcióvezető-helyettese az ATV adásában elmondta, pártja ragaszkodik ahhoz, hogy migránsmunkásoknak hívja a külföldről Magyarországra érkező munkaerőt, akik meglátása szerint kiszorítják állásaikból a magyar dolgozókat.

Álláspontja szerint a kormány befektetési stratégiájával akkumulátorgyárak és összeszerelő üzemek jönnek létre. Az onnan is elbocsátott magyar munkaerő nem tud új állást találni. A párt szerint a most zajló folyamatok, például az új külföldi sofőrök felvétele a közösségi közlekedésben vagy a legújabb salgótarjáni munkaerő-átrendeződés felér egy lakosságcserével, noha a vendégmunkások rögzített időre vállalhatnak munkát Magyarországon.

Lukács László György szerint az általa migránsmunkásoknak hívott munkavállalók érkezése és jelenléte kulturális konfliktusokat okoz, amelyek a magyar munkaerő kiszorításán túl a helyi közösségekben is konfliktusokat eredményez.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!