2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A magyarországi befektetések száma és mennyisége igényli külföldi vendégmunkások bevonását is átmenetileg, ha nincs magyar munkaerő - mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Komáromban.

Czomba Sándor a város húsz legnagyobb adózóját köszöntő ünnepségen hozzátette; arra kérik a cégeket, hogy amíg van magyar munkavállaló, addig a felvételnél őket támogassák.

Az államtitkár megfogalmazása szerint nem kérdéses, hogy a beruházások számának bővülésével szükség van a külföldi munkaerőre. Debrecenben például 2030-ig várhatóan 30 ezer új munkahely létrejöttére lehet számítani - jegyezte meg.

"Azonban felelősségünk van abban, hogy kik, honnan és milyen feltételekkel jöhetnek ide" - szögezte le Czomba Sándor. Rámutatott, a létszámhiány miatt stagnáló vállalkozások vagy elmaradó befektetések a magyar emberek munkavállalási esélyeit is csökkentik.

Czomba Sándor: nem kérdéses, hogy szükség van a külföldi munkaerőre. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Czomba Sándor: nem kérdéses, hogy szükség van a külföldi munkaerőre. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, az önkormányzat tudatos gazdaságfejlesztési tevékenysége, a kormányzati támogatás és az itt letelepedett vállalatok együttes tevékenységének eredményeképpen Komárom-Esztergom vármegye rendre az ország legfejlettebb régiói között szerepel.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom polgármestere elmondta, a város költségvetésének főösszege 22 milliárd forint, azonban ebben a megnyert pályázatok forrása is szerepel.

A valós gazdasági helyzetet azonban jobban jellemzi, hogy a település 7 milliárd forintot fordít működésre, míg a helyi adóbevételek összege 4,5 milliárd forintot tesz ki, ami egy 20 ezer fős várostól nem kis teljesítmény - emelte ki.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!