<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A FIFA elnökéhez, Gianni Infantinóhoz hasonlóan minden idők legjobb labdarúgó-világbajnokságának nevezte a vasárnap zárult katari tornát Hasszan al-Tavadi, a szervezőbizottság főtitkára.

"Tanultunk Oroszországtól, Dél-Afrikától, Brazíliától és Németországtól. Ez volt a futballtörténelem legjobbja" - mondta a vasárnap esti, argentin-francia döntő után al-Tavadi.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyik korábbi vb-t sem másolták, már csak azért sem, mert a tornát egyedülálló módon télen rendezték. Szerinte a vb "összetéveszthetetlen" volt, amelyet "soha nem lehet majd összehasonlítani más vb-kel".

A tornát nemcsak az időpontja miatt érték kritikák külföldről, hanem azért is, mert a bírálók szerint Katarban nem megfelelően kezelik az emberi jogokat és a vendégmunkások életkörülményei sem megfelelőek.

Al-Tavadi arról a benyomásról nem beszélt, hogy az országban jóval kevésbé volt vb-hangulat, mint a korábbi tornákon, szerinte szurkolói szempontból is "fenomenálisra" sikerült a viadal. Példaként azt az eufóriát említette, amely a meglepetésre négy közé jutott Marokkót övezte.

"Az egész arab világ felsorakozott Marokkó mögött, és velünk ünnepelt." - fogalmazott.

Ahogy mondta, a fő céljukat elérték: "lehetőséget kaptunk arra, hogy vendégül lássuk a világ különböző részeiről érkező embereket, akik megismerhettek és megítélhettek bennünket. Ahogy korábban, most is vannak különbözőségek, de a szenvedély közös." (MTI)