<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ezt maga a politikus jelentette be tegnap a Partizánnak adott interjújában.

Rendhagyó módon nem saját közösségi oldalán, hanem a Partizán új, politikusinterjú-sorozatának vasárnap esti adásában jelentette be Hadházy Ákos, hogy ellenzéki győzelem esetén miniszter lesz. Elmondása szerint minderre Márki-Zay Péter kérte fel, a megállapodásuk szerint tárca nélküli miniszterként a korrupciós ügyek tartoznának alá.

A korrupciós ügyek minisztere lenne. Fotó: FacebookA korrupciós ügyek minisztere lenne. Fotó: Facebook

Hadházy az általa irányítandó szervezetet Korrupcióellenes Hivatalként emlegette. Elképzelése szerint az egyedi ügyekben az új hivatal nem nyomozhat majd, de az állami dokumentumokba, szerződésekbe betekinthet és beszámoltathatja a korrupciós ügyek kinyomozására felhatalmazott bűnüldöző szerveket.

Az interjúban azt mondta, tevékenységének két fő csapásiránya lesz:

  • törvényalkotó-koordináló munka, olyan jogszabályokat alkotva, amelyek megnehezítik a korrupciót
  • jogi felelősségrevonás a korábbi ügyekben.

A törvényalkotások terén Hadházy arra célzott, hogy olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek feles többség esetén is lehetővé teszik a felelősségrevonást, még abban a kezdeti időszakban is, amikor Polt Péter fideszes legfőbb ügyész még biztosan a székében marad.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.