2p

Ezt maga a politikus jelentette be tegnap a Partizánnak adott interjújában.

Rendhagyó módon nem saját közösségi oldalán, hanem a Partizán új, politikusinterjú-sorozatának vasárnap esti adásában jelentette be Hadházy Ákos, hogy ellenzéki győzelem esetén miniszter lesz. Elmondása szerint minderre Márki-Zay Péter kérte fel, a megállapodásuk szerint tárca nélküli miniszterként a korrupciós ügyek tartoznának alá.

A korrupciós ügyek minisztere lenne. Fotó: Facebook
A korrupciós ügyek minisztere lenne. Fotó: Facebook

Hadházy az általa irányítandó szervezetet Korrupcióellenes Hivatalként emlegette. Elképzelése szerint az egyedi ügyekben az új hivatal nem nyomozhat majd, de az állami dokumentumokba, szerződésekbe betekinthet és beszámoltathatja a korrupciós ügyek kinyomozására felhatalmazott bűnüldöző szerveket.

Az interjúban azt mondta, tevékenységének két fő csapásiránya lesz:

  • törvényalkotó-koordináló munka, olyan jogszabályokat alkotva, amelyek megnehezítik a korrupciót
  • jogi felelősségrevonás a korábbi ügyekben.

A törvényalkotások terén Hadházy arra célzott, hogy olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek feles többség esetén is lehetővé teszik a felelősségrevonást, még abban a kezdeti időszakban is, amikor Polt Péter fideszes legfőbb ügyész még biztosan a székében marad.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!