1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Kezdődik az őszi politikai szezon, az ország recesszióban van, még mindig bőven két számjegyű az infláció, zuhannak a beruházások. Mit szeretne tenni ellene a kabinet? Percről percre tudósítjuk Orbán Viktor miniszterelnök interjúját.

A Kossuth rádió beszélgetését a miniszterelnökkel fél nyolc után percről percre közvetítjük.

Infláció

A beszélgetés az inflációval kezdődik, Orbán Viktor azt mondja, ő is türelmetlen és dühös. Szerinte „nem a végzet kanyarította köpönyegként a vállunkra, hanem az európai politika”. A kormányfő víziója szerint ha „egy tündér” véget vetne a háborúnak, akkor az infláció is megszűnne.

A miniszterelnök a szankciókat is hibáztatta a két számjegyű inflációért. Szerinte az Európai Unió békeprojekt volt, de a mostani EU-vezetés háborúpárti. Azt mondta, a magyar kormány mindent megtett azért, hogy a háború ne gyötörje meg a többi országot, de hiába.

A kormányfő azt mondta, a Gazdasági Versenyhivatal megállapítása szerint a kereskedők kihasználták a helyzetet, és jobban emelték az árakat „az árspekuláns multik”, mint az indokolt volna. Emlékeztetett, az ársapkák kivezetése után átálltak a kötelező akciózásra, online árfigyelőre.

Megismételte: év végéig egy számjegyű lesz az infláció.

Tranzitdíj

A miniszterelnök azt mondta, az ukránok a csővezeték használati díját 3,5-szeresre emelték, ami 48 milliárd forint többletdíjat jelent, amit beépítenek az árba, a benzin árába, ez fél százalékkal emeli az inflációt is. Orbán Viktor szerint neki nem az ukránokkal szemben, hanem a magyar emberekkel szemben kell megértőnek lenni.

Béketábor

A béketábor számát nem az amerikaiak belátása, hanem a választópolgárok kormányukra kifejtett nyomása fogja emelni. A nyugati háborúpárti kormányokra is nyomást fognak helyezni a nyugati polgárok azért, mert ott magasak az energiaárak, és a Nyugat pénzeli Ukrajna harcait is – vélte Orbán Viktor. Hozzátette, az amerikaiak kezében van a kulcs.

Demográfia

Arra a felvetésre, hogy a háború csökkenti a gyermekvállalási kedvet, a kormányfő úgy vélekedett, hosszú távon kell gondolkodni, a most meghozott döntések kialakítanak egy világot, amiben az unokáink élni fognak. A miniszterelnök azt mondta, ez a gondolkodás kisebbségben van Európában, ezért nincs közös demográfiai program.

A másik problémát Orbán Viktor abban látja, hogy egyes liberális nyugati vezetők az individuumban látják a középpontot, amiből nem lesz felelősség, közösség, gyerek. Az ilyen gondolkodás miatt születik kevés gyerek.

A pénzügyi támogatásokról viszont a miniszterelnök szerint sem szabad lemondani, az ő célja, hogy aki gyereket vállal, az anyagilag is jobban járjon, mint aki nem vállal, aki kiszáll a jövőből.

A miniszterelnök azt mondta, 160 ezerrel több gyerek született, mint a támogatások nélkül született volna. Ám Orbán Viktor szerint a magyar emberek ezt természetesnek veszik, a sikereket nem értékelik igazán.

Közgondolkodás

Orbán Viktor emlékeztetett, a Budapesti Demográfiai Csúcs vendége volt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök asszony. Úgy vélte, ez reményt ad arra, hogy Brüsszelben is sikereket lehet elérni családtámogatási kérdésekben, pártokon és nemzeteken átívelő családbarát koalíció épül. Orbán Viktor közölte, a magyar uniós elnökség programjában benne lesz a családpolitika.

Orbán Viktor azt mondta, az EP-választás azért is fontos, mert olyan brüsszeli vezetés kell, mely a családpolitikát támogatja, a migrációt és a genderpropagandát feladja és megszünteti a kettős mércét.

Gabonakérdés

A miniszterelnök azt mondta, átverték őket az uniós vezetők, ám a magyar kormány kiharcolta, hogy az ukrán gabona átmehet Magyarországon, de itt nem maradhat. Ha nem hosszabbítják meg a pénteken lejáró behozatali tilalmat, akkor a nemzeti kormányok saját nemzeti hatáskörben fogják megtenni. Orbán Viktor szerint az ukrán gabona már valójában amerikai érdekeket szolgál.

Vége

A beszélgetés véget ért, köszönjük, hogy velünk tartottak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!