<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez is kiolvasható a Fidesz kommunikációs igazgatójának nyilatkozatából.

 "Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október 1-je után is rendelkezésre álljon" - mondta Hollik István  Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, annak kapcsán, hogy szombat déltől már csak a magánszemélyek tankolhatnak literenként 480 forintért.

Az MTI szükségesnek tartotta kiemelni, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett, a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig csaknem 190 ezer forint havi megtakarítás egy átlagos fogyasztású családnál.

Hollik István jelezte: az üzemanyag-helyzetet nehezítette, hogy a magyar üzemanyag-fogyasztást teljes mértékben biztosító százhalombattai finomítót a Mol-nak karbantartás miatt le kell állítania, ezt már nem lehetett tovább halogatni. Ugyanakkor azt állította, a nehéz európai helyzet ellenére Magyarországon a gáz- és az áramellátás biztosított.

Hollik István elmondta, mennyit takarít meg egy átlagos autótulajdonos család az árstoppal. Fotó: MTI/Ilyés TiborHollik István elmondta, mennyit takarít meg egy átlagos autótulajdonos család az árstoppal. Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A hazai gáztározók töltöttségével kapcsolatban Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta: a töltöttséget nem a tárolók kapacitásához, hanem a lakosság és a gazdaság éves fogyasztásához kell mérni. Ehhez mérve a magyar gáztározók már közel 30 százalékos töltöttségi szinten vannak, ezzel szemben az európai átlag csak 18 százalék.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.