TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az maradt 0,6 százalék. A Monetáris Tanács döntésének okairól a 15 órakor megjelenő közleményből tudhatunk meg többet. Akkor derül ki az is, változtatott-e a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei 0,3-2 százalékos gazdasági növekedési prognózisán, valamint a 3,2-3,3 százalékos éves átlagos inflációs előrejelzésén. A monetáris politikáért felelős Virág Barnabás alelnök pedig fél 4-kor sajtótájékoztatót tart.

A 0,6 százalékos jegybanki alapkamat mellett a két hónapja módosított többi kondícióhoz sem nyúlt a Monetáris Tanács. Így az egy napra a kereskedelmi bankok által a MNB elhelyezett betétek kamata is negatív, -0,05 százalék maradt, az egynapos és egyhetes, fedezett hiteleké pedig 1,85 százalékos.

A jegybanki alapkamat változatlanul hagyása nem számít meglepetésnek, mint ahogy az sem, hogy a nemkonvencionális eszköztár sem módosult.

A forint a kamatdöntésig nagyot libikókázott. A mai napot az euróval szemben a 362-es szint felett kezdte, majd nagyot gyengülve 10 óra körül már 363,6 forintnál is járt a hazai fizetőeszköz uniós pénzzel szemben árfolyama, onnan azonban még ennél is jóval nagyobbat, mintegy 3 forintot erősödött, aztán viszont megint 1 forintot gyengült, s ismét a reggeli, 362-as szinthez közel várta a 2 órás kamatdöntést.

A legnagyobb figyelem azonban ezúttal nem is a kamatdöntést övezi, hanem azt, hogy az MNB változtat-e a három hónappal korábbi, 0,3-2 százalékos GDP-növekedési prognózisán, amely még az első negyedévi 2,9 százalékos gazdasági bővülésen alapult. A koronavírus-járvány miatt azonban a második negyedévben óriási zuhanás következett be, amelynek eredményeként az első félévben összességében 6,1 százalékkal csökkent a GDP. (Részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk e témával.)

Hogy ez alapján mire módosította prognózisát az MNB, azt már 15 órakor megtudhatjuk, s azt is, hogy a jegybank 3,2-3,3 százalékos éves átlagos inflációs előrejelzése változik-e. A részleteket pedig a csütörtökön megjelenő inflációs jelentés tartalmazza majd. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.