TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Nem alaptalanul erősödtek fel a nyugdíjasszervezetek hangjai az elmúlt időszakban.

A Magyar Nemzeti Bank most közzétett inflációs jelentésében érdekes táblázatra bukkantunk, melyben azt összegzik, hogy a GDP százalékában mekkora a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági hatásainak kezelését célzó kormányzati intézkedések költségeinek nettó költségvetési hatása. A táblázat legmegdöbbentőbb sora az 5-ös számmal jelzett "Családok és nyugdíjasok védelme". Eszerint a nyugdíjasoknak (is) nyújtott segítség gyakorlatilag a nullával egyenértékű.

A táblázat szerint a költségvetésre gyakorolt nettó hatás 0,0 százalék. Ezt látva egyáltalán nem meglepő, hogy egyes nyugdíjasszervezetek azt hiányolják, hogy a társadalom legidősebb korosztálya semmilyen érdemi segítséget nem kapott a járvány miatt idén. Bár a kormány a 13. havi nyugdíj jövő évtől kezdődő visszaépítéséről döntött, az a most jelentkező nehézségek megoldásában semmit sem számít.

Azt ugyanakkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a kerekítések miatt lehet, hogy nem teljes egészében nulla a nettó költségvetési hatás, hanem például 0,006 százalék. Ez azonban nem változtat a tényen: a nullához konvergáló hatáson.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.