2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A budaörsi Fidesz szerint a város gazdag, vagyis elvárható tőle a szolidaritás, képviselőjük nem is tudna „jó szívvel” az elvonás ellen ágálni.

Budaörs is az eddiginél jóval nagyobb szolidaritási adó befizetésére kényszerülne, ám a Budapest környéki település – a fővároshoz hasonlóan – közigazgatási pert indított az adóemelés ellen. Wittinghoff Tamás, Budaörs ellenzéki polgármestere szerint az állami feladatok ellátásához az állam ad egy bizonyos összeget, majd szolidaritási hozzájárulással többet vonnak el, mint amennyit a feladatok ellátására adnak.

Czuczor Gergely, a település fideszes képviselője viszont nem igazán tiltakozik az elvonás ellen.

„Azt gondolom, hogy belefér az a fajta elvonás, amit nyilván lehet kalapálni lefelé, mert önkormányzati képviselőként én is annak örülnék, ha több maradna a városnál, de nem tudok, hogy mondjam, jó szívvel ellene, ez ellen ágálni, mert azért nem egy önálló városállam vagyunk”

fogalmazott az RTL Híradónak Czuczor, aki úgy vélte, a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően jól megy a városnak, az iparűzési adóból tízmilliárd forint feletti bevétele van.

A közigazgatási perben Budaörs önkormányzata annak kimondását kéri, hogy a pénzügyminiszter nem végezte el a rá rótt igazítási kötelezettséget, vagyis az adó maximumát nem hozta egyensúlyba az Alaptörvény és az önkormányzati törvény rendelkezéseivel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!