2p

Kubatov Gábor klubelnök a Facebookon tette közzé, mennyit keresett a Ferencváros az Európa Liga-szerepléssel. 

Ahogy az a poszthoz csatolt képről kiderül: 9 millió euró, mai árfolyamon közel 3,5 milliárd forint üti a Fradi markát, ennyit utal az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA a klubnak. Az FTC felnőtt labdarúgócsapata a héten búcsúzott a sorozattól, miután a Bayer Leverkusen együttese az idegenbeli első mérkőzés után a Puskás Arénában is 2-0 arányban nyert.

Jövőre újra ott leszünk a legjobbak között,  de addig is keményen kell dolgoznunk

- ígérte posztjában Kubatov Gábor.

A nyolcaddöntőig vezető út tehát szép bevételt hozott a csapatnak, amely nem mellékesen így drágábban adhatja el játékosait az átigazolási szezonban. Már a téli átigazolási időszakban is volt egy ilyen nagy fogása a csapatnak - Aissa Laidounit a magyar élvonalban látott minden idők második legmagasabb összegéért, 2,6 millió euróért adták el az Union Berlinnek, miközben korábban 600 ezer euróért igazolták le.

A bevételek ilyen jellegű növekedése nem csak a Fradi szurkolóinak jó hír, hanem minden adófizetőnek - talán kevesebb állami dotációra szorul majd a klub annak érdekében, hogy európai viszonylatban is ütőképes játékoskeretet tudjanak fenntartani. Legutóbb az állami MVM jelentette be, hogy újabb 4 éven át nagyjából évi 3,5 milliárd forinttal támogatja majd a klubot (nem csak a labdarúgó szakosztályt).

Címlapkép:  A ferencvárosi Dibusz Dénes kapus a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. március 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!