<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Kubatov Gábor klubelnök a Facebookon tette közzé, mennyit keresett a Ferencváros az Európa Liga-szerepléssel. 

Ahogy az a poszthoz csatolt képről kiderül: 9 millió euró, mai árfolyamon közel 3,5 milliárd forint üti a Fradi markát, ennyit utal az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA a klubnak. Az FTC felnőtt labdarúgócsapata a héten búcsúzott a sorozattól, miután a Bayer Leverkusen együttese az idegenbeli első mérkőzés után a Puskás Arénában is 2-0 arányban nyert.

Jövőre újra ott leszünk a legjobbak között,  de addig is keményen kell dolgoznunk

- ígérte posztjában Kubatov Gábor.

A nyolcaddöntőig vezető út tehát szép bevételt hozott a csapatnak, amely nem mellékesen így drágábban adhatja el játékosait az átigazolási szezonban. Már a téli átigazolási időszakban is volt egy ilyen nagy fogása a csapatnak - Aissa Laidounit a magyar élvonalban látott minden idők második legmagasabb összegéért, 2,6 millió euróért adták el az Union Berlinnek, miközben korábban 600 ezer euróért igazolták le.

A bevételek ilyen jellegű növekedése nem csak a Fradi szurkolóinak jó hír, hanem minden adófizetőnek - talán kevesebb állami dotációra szorul majd a klub annak érdekében, hogy európai viszonylatban is ütőképes játékoskeretet tudjanak fenntartani. Legutóbb az állami MVM jelentette be, hogy újabb 4 éven át nagyjából évi 3,5 milliárd forinttal támogatja majd a klubot (nem csak a labdarúgó szakosztályt).

Címlapkép:  A ferencvárosi Dibusz Dénes kapus a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. március 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd