2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vajon kik lehettek azok, akik orosz pénzért igyekeztek megfúrni Ukrajna uniós támogatását?

A német Spiegel cikkében arról írnak, hogy egy Moszkvából finanszírozott európai propagandahálózatnak magyar politikusok is részei lehettek. Erre jutott a cseh titkosszolgálat vizsgálata, amely szerint a prágai székhelyű Voice of Europe hírportál volt az orosz narratívát közvetítő hálózat központja, a cél pedig Ukrajna uniós támogatásának megszüntetése vagy csökkentése lett volna.

A cseh biztonsági információs szolgálat nyomozásának eredményeiről maga Petr Fiala cseh miniszterelnök számolt be, és azt mondta, a hálózat tevékenysége

"súlyos következményekkel jár Csehország és az EU biztonságára nézve”.

A csoport az EU területén „Ukrajna területi integritása, szuverenitása és függetlensége ellen” agitált, és tevékenysége az Európai Parlamentig is elért.

A Deník N nevű cseh napilap arról írt, hogy a Voice of Europe híroldal olyan politikusok nyilatkozatait tette közzé, amelyekben arra szólították fel az EU-t, hogy állítsa le az Ukrajnának nyújtott támogatásokat. A Voice of Europe a közösségi oldalakon több mint 180 ezer követővel rendelkezett, szerda este óta viszont elérhetetlenné vált weboldala.

A nyomozás arra jutott, hogy a híroldallal együttműködő egyes európai politikusok Oroszországtól kaptak "fizetést' szolgálataikért, ezt pedig részben az EP-választási kampányukra fordíthatták.

A Deník N információ szerint német, belga, francia, magyar, holland és lengyel politikusok kaptak e forrásokból pénzt, de megnevezni csak a német Alternatíva Németországért (AfD) pártot nevezték meg eddig.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!