<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nem csupán Lázár János neve került elő a régebbi, korábban parkolópályára került kormánytagok listájából az ötödik kormányalakítás kapcsán. Ráadásul Lázárhoz hasonlóan egy másik korábbi kancelláriaminiszter és fideszes frakcióvezető is bársonyszékbe ülhet.

Navracsics Tibor egy vadonatúj tárcát kaphat, ő lehet az uniós miniszter. 

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter az erről szóló hírekkel kapcsolatban kijelentette: nagyon örül, ha Navracsics Tibor újra csatlakozik a kormányhoz. Mint mondta, nehéz választókerületben aratott nagy győzelmet.

Navracsicsot a 2010-es hatalomátvétel után nevezték ki közigazgatási és igazságügyi miniszterré. A poszt mellé a miniszterelnök-helyettesi rangot is megkapta, a következő, 2014-es választás után azonban csak rövid ideig maradt a kabinetben. A kancelláriát Lázár János vette át, Navracsics pedig három hónapos külügyminiszterkedés után Brüsszelben lett az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Vadonatúj tárca minisztereként térhet vissza. Fotó: europa.euVadonatúj tárca minisztereként térhet vissza. Fotó: europa.eu

Esély van tehát arra is, hogy Navracsics és Lázár egyszerre reaktiválódhatnak a kormány tagjaiként - tudta meg a 24.hu.

A lap úgy tudja, Navracsics Tibor vezetésével olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Ez azt jelentené, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

Navracsics Tibor tavaly tavasszal még arról nyilatkozott, hogy Brüsszelből hazatérve úgy érezte, már nem tartozik a Fidesz fő sodrához, sőt azt is mondta, ha most kellene döntenie, nem tudja, belépne-e egyáltalán a pártba.

Tény azonban, hogy visszatérése után sem maradt megbízások nélkül. Ő lett a Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programsorozatra való felkészülését felügyelő kormánybiztos, majd az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztését is rábízták szintén kormánybiztosként. Tavaly márciusban pedig megkapta a Pannon Egyetem kuratóriumának elnöki posztját is. Ezek után elvállalta, hogy elindul a Veszprém megyei 3-as választókerületben a képviselői mandátumért, amit több mint 51 százalékos eredménnyel meg is nyert.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.