<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tényleg kész a megállapodásra a magyar kormány.

"Elfogadtuk a Bizottság javaslatait négy fontos területen is" - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. 

Eszerint:

  • A nemzeti közbeszerzéseknél is 15 százalék alá mérsékelik az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát.
  • A kormány által kezdeményezett jogalkotást megelőzően időt biztosítanak a társadalmi konzultációra és vállalják, hogy a speciális, rendkívüli gyors jogalkotási lehetőségek arányát csökkentik.
  • A magyar kormány elfogadta a Bizottság azon javaslatát, hogy a korrupciós büntetőügyekben az ügyészség döntésével szemben legyen helye bírósági jogorvoslatnak.
  • Valamint elfogadták, hogy Magyarországnak az európai uniós források egy jelentős részét arra kell fordítani, hogy a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érjük el.

Előrelépés. Fotó: PixabayElőrelépés. Fotó: Pixabay

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy engedett Brüsszelnek a kormány az uniós források ügyében. Gulyás elmondta: az Európai Bizottsággal folynak a tárgyalások a Helyreállítási Alap forrásairól, a kormány kiküldte javaslatait Brüsszelbe, miután a Bizottság nyilvánvalóvá tette, milyen területeken vár előrelépést.

Rosszul teljesítünk 

Az Európai Bizottság szerződésalapú mérési módszere szerint Magyarország rosszul teljesít az egyajánlatos közbeszerzések magas arányával az uniós eljárásrendbe eső becsült értékű közbeszerzési eljárások tekintetében.

Az Európai Bizottság legutolsó Belső Piaci Eredménytáblája szerint hazánkban 2019-ben 40 százalék volt az olyan odaítélt szerződések aránya, amelyre csak egyetlen ajánlat érkezett. Szerintük a probléma nem új keletű, hiszen ugyanez a mutató 2018-ban 39 százalék, 2017-ben 33 százalék, míg 2016-ban 35 százalék volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.