1p

Az adósság csak duzzad és duzzad.

Újabb 12,3 milliárddal nőtt februárban a kórházak adóssága, így a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint az év második hónapjában már 33,8 milliárd forintra duzzadt a tartozásállomány – derül ki a Napi.hu cikkéből.

Adóssághegyek. Fotó: Depositphotos
Adóssághegyek. Fotó: Depositphotos

A portál kérdésére Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy sosem volt még februárban ilyen adóssága a kórházaknak, két hónap alatt 26 milliárd forintot halmoztak fel, ami a megelőző években fél év alatt jött össze.

A szakember szerint az alapvető, általános inflációs tényező mellett a kórházakat az energiaárak növekedése sújtja a legjobban. Hozzátette végül, jó hír, hogy a kormány március elején 11,8 milliárd forintot csoportosított át az intézmények rezsiszámláinak kiegyenlítésre, tehát úgy tűnik, ezt a terhet kompenzálja a fenntartó.

(Napi.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!