1p

A török elnök ismételten Magyarországra látogat. 

Az atv.hu vette észre, hogy Mehmet Fatih Kacır ipari és technológiai miniszter a múlt heti magyarországi látogatása után – amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyalt – igen jó hangulatban nyilatkozott a török-magyar kétoldalú árucsere-forgalommal kapcsolatban, ami szavai szerint már megközelíti a 4 milliárd dollárt.

Ez azonban még önmagában nem lenne akkora hír, csakhogy a miniszter egy fontos információmorzsát is elhintett:

december 18-án várhatóan folytatódik Budapesten a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülése Recep Tayyip Erdogan elnök vezetésével.

A portál kérdésére később Havasi Bertalan meg is erősítette a látogatás tényét, e szerint a Stratégiai Tanács ülése mellett „a látogatás másik programja a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amelyet a két ország a december 18-án kezdődő, egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!