2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Valószínűleg a győri Széchenyi István Egyetemen kap feladatkört a most már arcszőrzettel is rendelkező korábbi technológiai és ipari miniszter. Legalábbis erre utal az egyetemet fenntartó kuratórium tagjának, Szijjártó Péternek friss Facebook-bejegyzése.

Szakállat növesztett Palkovics László, a közelmúltban lemondott technológiai és ipari miniszter, de úgy tűnik, nem ez az egyetlen változás az életében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, egyben a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kurátora friss Facebook-posztjában az egyetemről jelentkezett, ahol a képek tanúsága szerint nemcsak az immár arcszőrzettel rendelkező korábbi miniszter volt vele, hanem a kuratórium elnöke, Knáb Erzsébet, valamint a plénum több tagja is.

„Bár eddig sem álltunk rosszul, de ezentúl minden kétséget kizáróan a győri lesz az ország első számú autóipari egyeteme. Palkovics Lászlóval és a zalaegerszegi tesztpályával erősítettünk”

– írja a bejegyzésben a győri származású Szijjártó.

A posztban olyan fotó is szerepel, melyen a tárgyalóban a kuratórium több tagja ül, így Sárai-Szabó Tamás Kelemen OSB, a győri Szent Mór Bencés Perjelség perjele, Dézsi Csaba András győri polgármester, Havasi Dezső, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója.

A poszt arra utal, Palkovics László a győri Széchenyi István Egyetemen kap fontos szerepet. Ennek hátterében az áll, hogy a zalaegerszegi próbapálya, illetve a ZalaZone Ipari Park eddig a Palkovics László vezette N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-hez tartozott. A HVG a múlt héten viszont arról írt, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. százszázalékos állami üzletrésze vagyoni juttatásként a győri egyetemi alapítvány tulajdonába kerül, és az ipari parkot is állami tulajdonba veszik az N7 Holding Zrt.-től, majd az is az egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül.

Az ipari park és a teszpálya is a Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az ipari park és a teszpálya is a Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ennek megfelelően az Országgyűlés szerdán szavaz arról a törvényjavaslatról, mely az egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány közfeladatait kibővíti a magyar járműipari innováció, valamint fenntartható és biztonságos közlekedés fejlesztése érdekében vállalt tevékenységekkel. (Ez a változtatás a Törvényalkotási Bizottság által benyújtott módosító javaslatban szerepel.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!