<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Valószínűleg a győri Széchenyi István Egyetemen kap feladatkört a most már arcszőrzettel is rendelkező korábbi technológiai és ipari miniszter. Legalábbis erre utal az egyetemet fenntartó kuratórium tagjának, Szijjártó Péternek friss Facebook-bejegyzése.

Szakállat növesztett Palkovics László, a közelmúltban lemondott technológiai és ipari miniszter, de úgy tűnik, nem ez az egyetlen változás az életében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, egyben a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kurátora friss Facebook-posztjában az egyetemről jelentkezett, ahol a képek tanúsága szerint nemcsak az immár arcszőrzettel rendelkező korábbi miniszter volt vele, hanem a kuratórium elnöke, Knáb Erzsébet, valamint a plénum több tagja is.

„Bár eddig sem álltunk rosszul, de ezentúl minden kétséget kizáróan a győri lesz az ország első számú autóipari egyeteme. Palkovics Lászlóval és a zalaegerszegi tesztpályával erősítettünk”

– írja a bejegyzésben a győri származású Szijjártó.

A posztban olyan fotó is szerepel, melyen a tárgyalóban a kuratórium több tagja ül, így Sárai-Szabó Tamás Kelemen OSB, a győri Szent Mór Bencés Perjelség perjele, Dézsi Csaba András győri polgármester, Havasi Dezső, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója.

A poszt arra utal, Palkovics László a győri Széchenyi István Egyetemen kap fontos szerepet. Ennek hátterében az áll, hogy a zalaegerszegi próbapálya, illetve a ZalaZone Ipari Park eddig a Palkovics László vezette N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-hez tartozott. A HVG a múlt héten viszont arról írt, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. százszázalékos állami üzletrésze vagyoni juttatásként a győri egyetemi alapítvány tulajdonába kerül, és az ipari parkot is állami tulajdonba veszik az N7 Holding Zrt.-től, majd az is az egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül.

Az ipari park és a teszpálya is a Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az ipari park és a teszpálya is a Széchenyi István Egyetemet fenntartó alapítványhoz kerül. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ennek megfelelően az Országgyűlés szerdán szavaz arról a törvényjavaslatról, mely az egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány közfeladatait kibővíti a magyar járműipari innováció, valamint fenntartható és biztonságos közlekedés fejlesztése érdekében vállalt tevékenységekkel. (Ez a változtatás a Törvényalkotási Bizottság által benyújtott módosító javaslatban szerepel.)