<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyelőre reménykeltő a helyzet mindkét országban.

Sem Dániában sem Csehországban nem robbant be újra a koronavírus, miután a két országban nemrég elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, és nekiálltak újraindítani az életet, írja a Guardian.

Dániában két héttel ezelőtt nyitottak újra az iskolák és az óvodák, bölcsődék, melyeket a fodrászatok és más, kisebb üzletek újraaktivizálódása követett április 20-án.

"Egyáltalán semmilyen jel nem utal arra, hogy a részleges újranyitás felerősítette volna a fertőzés terjedését. Legalábbis nincs jele annak, hogy újabb hullám közelítene. Aggódtunk pedig, hogy ez jöhet, de egyáltalán nem tartom valószínűnek"

- mondta Christian Wejse, az Aarhus University virológus munkatársa.

 

A cseh egészségügyi miniszter, Adam Vojtech is arról számolt be, hogy a boltok és szolgáltatások nyolc nappal ezelőtti óvatos újranyitása nem okozott újabb fertőzéshullámot.

"Egyelőre nem látunk az enyhítésekből fakadó negatív trendet. Továbbra is óvatosak és fokozatosak maradunk az elkövetkező hullámok közepette, és hiszem, hogy jó úton járunk."

Magyarországon, mint ismert, hétfőn kezdődik a kijárási korlátozás lazítása - ez alól csak Budapest és Pest megye a kivétel, ahol a fertőzések java része koncentrálódik. Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az ország csak az első csatát nyerte meg a járvánnyal szemben, az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján pedig az országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy továbbra is legyen mindenki körültekintő, és ahol ez megoldható, a lazítás ellenére mindenki dolgozzon továbbra is otthonról.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.