2018. április 20. 16:44

Megvizsgálják az elmaradások behajtásának módját.

Portálunknak küldött reakciójában pontosította nyilatkozatát Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, akinek a mandátuma júniusban lép életbe. A megválasztására összehívott e heti küldöttgyűlés után az mfor tudósítójával rögzített beszélgetése során arra utalt, hogy a kamara akár el is engedheti az elmaradt regisztrációs hozzájárulásokat, amelyeket a vállalkozók nem fizettek be. De szóba jöhet valamilyen kedvezmény nyújtása is.

Csoltó Gábor (forrás: blogstar.hu) Csoltó Gábor (forrás: blogstar.hu)

A cikkben jeleztük, hogy ezek nem kiforrott javaslatok, előbb tisztázni akarja az új elnök, hogy mi a helyzet a kamarai díjakkal

Mi akkor felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a meg nem fizetett 5000 forintos hozzájárulás köztartozásnak minősül, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adók módjára hajt be.

Most ennek jogszabályi helyére hivatkozva arról tájékoztattak, hogy a díj köztartozás, ezért a kamara nem engedheti el. Az elmaradások behajtásának módját a kamara új elnöke megvizsgálja, javaslatát az elnökség elé terjeszti és a végleges megoldásról a budapesti vállalkozásokat tájékoztatja.

A közleményükben az is szerepel, hogy a díjat befizető vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások köre folyamatosan bővül, mert fontosnak tartják, hogy a vállalkozók ne kötelező teherként éljék meg a kamarai regisztrációt, hanem lehetőségként.