1p

Leányvállalatot hozott létre hazánkban az elektrolitgyártó társaság, amely olyan akkugyártók beszállítója, mint a Debrecenben megtelepedett CATL és az Eve Energy.

Leányvállalatot hozott létre Magyarországon az a kínai cég, amely a nyáron egy olyan gyárat avatott fel a Szecsuán tartománybeli Jibinben, ahol 172 hektáron évente 240 ezer tonna elektrolitot állítanak elő – írja a hvg.360.

A KunlunChem Hungary Kft. alapítója a Yibin Kunlun New Energy Co. Ltd., az új cég főtevékenységeként pedig az akkumulátorgyártást jegyezték be. A folyékony elektrolit az az anyag, amelyben a lítiumionok mozognak az akkumulátor elektródjai között, vagyis alapvető az akkugyártás folyamatában.

Számolatlanul jönnek. Fotó: Depositphotos
Számolatlanul jönnek. Fotó: Depositphotos

A KunlunChem ügyvezetője Guo Yingjun, aki egyben a kínai anyavállalat elnöke. A Kunlun-csoport a portál szerint

olyan kínai akkugyártók beszállítója, mint a Debrecenben megtelepedett CATL és az Eve Energy.

A dél-koreai Dongwha a Pest megyei Sóskúton építene elektrolitüzemet a környékbeliek tiltakozása közepette, ott évente 23 ezer tonnányit gyártanának a gödi és a komáromi akkumulátorgyárak igényeinek kielégítésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!