1p

Novák Katalin Kárpátalján tett látogatása után épp utazik Kijevbe a Krími Platform csúcstalálkozóra. 

A magyar államfő Kárpátaljáról Kijevbe utazik, hogy részt vegyen a Krími Platform csúcstalálkozóján. A remények szerint a két államfő, Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij találkozója hozzájárulhat a két ország diplomáciai kapcsolatának javulásához is - írja az Infostart.

A "krími platform" harmadik nemzetközi csúcstalálkozójának előestéjén Novák Katalin magyar köztársasági elnök munkalátogatásra érkezett Kárpátaljára. Az államfőt a beregsurányi határátkelőn a megye vezetői fogadták.

Épp útban Kijev felé. Fotó: Facebook
Épp útban Kijev felé. Fotó: Facebook

Novák Katalin kedden ökumenikus istentiszteleten vett részt Beregszászon, majd kárpátaljai magyar politikusokkal, egyházi és oktatási vezetőkkel találkozott. Ezek után kezdte meg útját a magyar államfő Kijev felé, ahol várhatóan Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyal.

Novák Katalin az ukrán kormány meghívását elfogadva utazik a csúcstalálkozóra, ahol lehetősége lesz másodszor is találkozni Volodimir Zelenszkijjel. 

A Platform nem titkolt végső célja, hogy a félszigeten visszaállítsák az ukrán fennhatóságot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!