2018. augusztus 21. 11:43
mfor.hu

A Népszava írása szerint első körben a nyugdíj előtt állók és a határozott idejű szerződéssel rendelkezők kerülhetnek az utcára a közszféra karcsúsítása során.

Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón jelentette be: 15-20 százalékos létszámleépítést tervez a kormány a közszférában és a közigazgatásban. Az ok most is a "közigazgatás modernizálása", amit eddig a rendszerváltás óta nagyjából minden kormány megígért, de eddig egyiknek sem sikerült, pedig nem egyszer külön államtitkára is volt az ügynek.

A Népszava cikke idézett olyan, a NAV-nál dolgozót, akiknak már szóltak, hogy akinek határozott idejű szerződése van és év végén, jövő év elején jár le, kezdjen magának munkát keresni, mert biztosan nem fogják meghosszabbítani.

A lap azt írja, sok helyen a könnyebb ellenállás irányába próbálnak majd menni, ennek megfelelően tudunk olyan nagy állami cégről, ahol az egyik osztály egyetlen jogász-végzettségű munkatársától már biztosan megválnak majd, mert hamarosan lejáró határidejű munkaszerződése van.

Egy kormányzati vezető pedig azt mondta a lapnak, hogy a határozott idejű szerződéssel rendelkezők mellett a nyugdíj előtt állókat küldhetik el. Az előírt létszámcsökkentéshez állítólag statisztikai trükköt is bevethetnek, az elvileg szabad, de éppen be nem töltött státuszok törlésével is kozmetikázhatják majd a számokat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.