TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A Népszava írása szerint első körben a nyugdíj előtt állók és a határozott idejű szerződéssel rendelkezők kerülhetnek az utcára a közszféra karcsúsítása során.

Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón jelentette be: 15-20 százalékos létszámleépítést tervez a kormány a közszférában és a közigazgatásban. Az ok most is a "közigazgatás modernizálása", amit eddig a rendszerváltás óta nagyjából minden kormány megígért, de eddig egyiknek sem sikerült, pedig nem egyszer külön államtitkára is volt az ügynek.

A Népszava cikke idézett olyan, a NAV-nál dolgozót, akiknak már szóltak, hogy akinek határozott idejű szerződése van és év végén, jövő év elején jár le, kezdjen magának munkát keresni, mert biztosan nem fogják meghosszabbítani.

A lap azt írja, sok helyen a könnyebb ellenállás irányába próbálnak majd menni, ennek megfelelően tudunk olyan nagy állami cégről, ahol az egyik osztály egyetlen jogász-végzettségű munkatársától már biztosan megválnak majd, mert hamarosan lejáró határidejű munkaszerződése van.

Egy kormányzati vezető pedig azt mondta a lapnak, hogy a határozott idejű szerződéssel rendelkezők mellett a nyugdíj előtt állókat küldhetik el. Az előírt létszámcsökkentéshez állítólag statisztikai trükköt is bevethetnek, az elvileg szabad, de éppen be nem töltött státuszok törlésével is kozmetikázhatják majd a számokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.