2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A biztonságiak szerint lengyel szurkolók támadták meg őket a hétfői Kispest-ETO futballmérkőzésen. 

A hétfő este megrendezett ETO-Kispest NB II-es labdarúgó mérkőzés a gyepen nem sok izgalmat tartogatott, a lelátón azonban annál több esemény zajlott le, hiszen a hazaiak szektorában verekedés robbant ki.

A biztonsági szolgálaton kívül a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia. A szurkolók szerint a biztonsági szolgálat tagjai kezdtek verekedni. Azonban a klub hivatalos közleménye szerint pont, hogy a biztonságiak 2 tagja sérült meg súlyosan - írja az ugytudjuk.hu.

Külföldi rendbontók jártak az ETO-stadionban. Fotó: ETO
Külföldi rendbontók jártak az ETO-stadionban. Fotó: ETO
Fotó: ETO

"4 éve biztosítjuk az ETO hazai mérkőzéseit, eddig még soha nem történt hasonló eset. Gyorsan hozzáteszem, most sem a győri szurkolók voltak azok, akik miatt be kellett avatkozni. Egy 15-20 fős lengyel csapat érkezett a hétfői ETO-Kispest mérkőzésre.

Ők voltak azok, akik nagyon brutális módon, minden előzmény nélkül támadták meg a kollégánkat, felfeszítették az ETO szurkolóknak fenntartott kis raktárat, és felfegyverkeztek az ott talált széklábakkal, asztal lábakkal és minden más egyébbel." - mondta a lapnak Őze Balázs, a  biztosítást végző Target Grup Zrt. területi képviselője.

Hozzátette: "A magyar focimeccsen abszolút nem jellemző magatartást mutató lengyel csoport egy jó része a rendőrség kiérkezésekor a pálya kerítését felfeszítette és elfutott".

A megtámadott két biztonsági őr 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikük most is a kórházban fekszik. Az egyik balhét kezdeményező szurkoló pedig hétfő óta előzetes letartóztatásban van. 

Az ETO az ügy miatt belső vizsgálatot rendelt el. A rendőrség súlyos testi sértés bűntette miatt büntetőeljárást indított.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!