<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A BRFK egy éjszakára fejenként 4435 forintot fizet a Hunguestnek a munkavállalók vendégeskedéséért.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. pénteki tájékoztatása szerint az Opus közvetett tulajdonában álló Hunguest Hotels nyerte a BRFK által nyáron, rendőrök elszállásolására augusztusban kiírt közbeszerzését.

Mint akkor megírtuk, egy időben átlagosan 300, maximum 700 fő elhelyezésére kértek ajánlatot, maximum két ágyas, fürdőszobás szobákban, méghozzá tartós, életvitelszerű tartózkodás céljára. Az összesen 483 300 (valamint plusz 30 százalék opciósan lehívható) éjszakát a keret kimerüléséig, de legfeljebb négy év alatt használná fel a BRFK.

A Hunguest Hotels nyertes ajánlata 700 főnek 3 105 000 forintért biztosítana szálláshelyet éjszakánként, tehát egy főnek egy éjszakára 4435 forintot fizet a BRFK a szállodaláncnak.

A közbeszerzés legalább egy budai és legalább egy pesti szállodáról szólt. A Hunguest Hotel Griff Budapestje áll a budai oldalon, ez egy olcsóbb árfekvésű szálloda, azonban jelenleg épp felújítják, vendégeket nem fogad. Az érdeklődők a környéken két hotelben foglalhatnak szobát, az egyik a Fehérvári úton áll, a másik a Griffhez közelebb. Előbbiben átlagosan 16 500 forintba kerül egy éjszaka egy kétágyas szobában, reggelivel. Utóbbi Baumgartner Zsolt autóversenyző érdekeltsége, de itt borsosabbak az árak, egy kétágyas szoba egy éjszakára átlagosan 32 ezer forintba kerül, reggeli nélkül.

A pesti oldalon egyértelmű a helyzet, itt a Hunguest a Népliget közelében álló Hotel Platánus nevű egysége a megoldás. Ez egy kicsit leromlottabb állapotú épület, itt alapból a rendőrségi munkavállalók elszállásolását oldják meg, de ettől még tartanak itt különféle rendezvényeket is, november 13-án például Szatja Szái Bába, 10 éve elhunyt indiai guru 96. születésnapi megemlékezése lesz.

A Hunguest harmadik fővárosi egysége a Griff és a Platánus után egyébként a Hotel Millennium, itt egy kétágyas szoba egy éjszakára 20 590 forintért foglalható, ellátás nélkül.

Információink szerint egyébként az utóbbi időben valamelyest megcsappant a Hunguest-hotelek hazai vendégszáma, miután a szállodalánc elbocsátott 130 dolgozót. Az elbocsátottak elmesélték a történeteiket például Facebookon, és ennek hatására több korábbi vendég úgy döntött, hogy nem tér már vissza a hotelekbe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.