Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Orbán Viktor miniszterelnök reggel az Operatív Törzssel egyeztetett, majd utána a parlamentben tartott beszédében ismertette a legújabb intézkedéseket.

Orbán Viktor tartott beszédet hétfőn a Parlamentben, és újabb lépéseket jelentett be a miniszterelnök.

A miniszterelnök elmondta, hogy rendkívüli helyzet van, ami a kormánytól és az emberektől is komoly lépéseket követel meg.

Orbán Viktor újabb korlátozásokat jelentett be (Fotó: MTI)Orbán Viktor újabb korlátozásokat jelentett be (Fotó: MTI)

Bejelentette, hogy az elmúlt napokban milyen döntéseket hoztak. Így egyebek mellett ezeket hozták meg:

 • rendkívüli jogrend bevezetése – veszélyhelyzet kihirdetése
 • beutazási korlátozások bevezetése
 • hatósági és önkéntes karantén azok esetén, akik külföldről érkeznek haza
 • nagyobb rendezvények korlátozása
 • egyetemeken intézménylátogatási tilalom
 • külföldi osztálykirándulások megtiltása
 • közoktatás áttért a távoktatásra
 • járványkórház felépítése kezdődött.

A miniszterelnök jelezte, hogy ezeken túl további intézkedések lesznek, megemlítve, hogy még jó néhány korlátozást vezetnek be. Ez ma a Parlamentben meg is történt a legfontosabb ezek közül:

 • Magyarország határait lezárják.
 • A rendezvényeket éjféltől betiltják. A mozikat, szórakozóhelyeket bezárják, a látogatószámtól függetlenül.
 • Boltzárat vezetnek be. A patikák, drogériák, élelmiszer üzleteken kívül más boltok 15 óra után nem tarthatnak nyitva!

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a gazdaságban már most látszódnak a bajok, a turizmusban komoly problémák vannak. Bártfai-Máger Andrea feladata, hogy kezeljék ezekben a szektorokban a helyzetet. Komoly munkanélküliség fenyeget, ezt valahogy kezelni kell, de a miniszterelnök szerint mindent megtesznek, hogy ezt tompítsák. A kormányfő kiemelte azt is, hogy Varga Mihály feladata, hogy a költségvetést újratervezzék, mint mondta, ez immár elkerülhetetlen.

Orbán Viktor továbbá elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az MNB-vel mert a költségvetési lépések mellett monetáris intézkedésekre is szükség van.

Később a miniszterelnök arról számolt be, hogy szerinte nem működik a tesztelés, csak az a biztos, amikor az antitest megjelenik a szervezetben, azt lehet biztosan kimutatni, ezért nem ér semmit, ha több tesztet csinálnának.  Az orvosegyetemek tanárait pedig egészségügyi dolgozókká minősítették, behívhatók, ellátásra is vezényelhetők, és az egészségügyben már elrendeltekhez hasonlóan így ők sem hagyhatják el az országot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.