1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be, hogy január elsejétől bruttó 100 ezer forintra emelik a közmunkások bérét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már októberben felvetette, hogy a közfoglalkoztatotti bér 2022-ben elérheti majd a minimálbér felét. Ezt azzal indokolta, hogy az elmúlt években jelentősen elértéktelenedett ez a juttatás.

A közmunkások bére bruttó 100 ezer forint lesz. Fotó: Orbán Viktor /Facebook
A közmunkások bére bruttó 100 ezer forint lesz. Fotó: Orbán Viktor /Facebook

Az emelés mértéke majdnem 20 százalék, hiszen így bruttó 85 ezerről 100 ezer forintra emelkedik a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások keresete. A 260 ezer forintos garantált bérminimum, vagyis a szakképzetteknek járó legkisebb bér után számolt közmunkás-minimumösszeg pedig 130 ezer forintra nőhet a mostani 110 ezerről.

A kormány eredeti terve az volt, hogy jövőre 100 ezer fő alá csökkenjen a közmunkások száma. Az eredeti költségvetési elképzelésekben 92 ezer fő támogatásával számoltak. A most bejelentett béremelés átírhatja a terveket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!