<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

70 ezer vakcina érkezik az országba az 5-14 éves gyerekek számára – jelentette be a miniszterelnök szokásos rádióinterjújában. Szerdától lehet regisztrálni - mondta.

Orbán Viktor a friss járvány adatokat vizsgálva úgy vélekedett, a negyedik járványhullám elérte valószínűleg a csúcsát, immár tendenciózusan csökkenhet a napi megbetegedések száma. A kiskorúak oltásával kapcsolatban kifejtette, a tudomány immár egyértelműen azt igazolta, hogy ennek a korosztálynak az oltása nem veszélyes, ugyanakkor szükséges járvány megfékezéséhez. Az oltásokat a házi és a gyerekorvosok adják majd be. Hangsúlyozta a szülők felelősségét, hiszen az oltatlanok könnyebben fertőzhetnek meg másokat.

A miniszterelnök nagyon várja az Alkotmánybíróság mai döntését, amelyben arról kell határozni, hogy vajon az uniós törvények elsőbbséget élveznek-e a magyar jogszabályokkal szemben. Orbán Viktor szerint a magyarok népszavazáson döntöttek a bevándorlás kérdéséről, a voksolás eredménye pedig ellentétes azzal, amit Brüsszel előír. A kormányfő szerint a magyarok a magyar alkotmányra esküdtek fel, ezért ő úgy gondolja, a taláros testület megerősíti abban a hitében, hogy a népszavazáson született döntés a mérvadó.

Az Alkotmánybíróság mai döntését nagyon várja a miniszterelnök. (Fotó: MTI)Az Alkotmánybíróság mai döntését nagyon várja a miniszterelnök. (Fotó: MTI)

A varsói találkozóról is szó esett, ahol Orbán Viktor olyan konzervatív pártvezetőkkel találkozott, akik elutasítják a bevándorlást és támogatják a családokat. A miniszterelnök szerint Brüsszelben ma azok vannak többségben, akik fordítva gondolkodnak. Nem támogatják a családokat, viszont segítik a bevándorlást. A kormányfő egy olyan erős pártszövetséget szeretne létrehozni, amely hosszútávon többségbe kerül az Európai Parlamentben és véleménye meghatározó lesz ezekben a fontos kérdésekben. A politikus hangsúlyozta, elképzelése nem a jövő évre vonatkozik, kifejezetten egy hosszútávú tervről van szó.

Az 5 százalékos nyugdíjemelés kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy ők a korrekt elszámolás hívei és a Pénzügyminisztérium számításai szerint a tervezett arány kompenzálja majd az infláció okozta értékvesztést az idősek számára. A jól működő gazdaság pedig garantálja a tervezett nyugdíj és béremelések fedezetét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.