TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A szerdai kormányülésen döntött a kormány a kijárási korlátozások enyhítéséről. 

Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában számolt be a döntésekről.

"Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő kezelés nélkül maradna" - vezette fel Orbán Viktor miniszterelnök a döntéseket. Mára sikerült ugyanis felkészíteni az egészségügyet a legrosszabb forgatókörnyvre. 

Orbán Viktor (Fotó: Facebook) Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

A vírus elleni védekezés új szakaszba lépett, ezért megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni a kormányfő szerint. Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. A fertőzések leginkább a fővárosban és a környéki területeken koncentrálódnak. 

Ezért az itt élők védelmében, Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak - jelentette be Orbán Viktor. 

Vidéken viszont a kijárási korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek majd.

  • Az üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, éttermek, kávézók teraszai és szabadtéri helyiségei megnyithatnak.
  • A vidéki  szabadtéri strandok látogathatók lesznek, a 1,5 méteres védőtávolság betartása és a maszk viselése, az arc eltakarása az üzletekben kötelező lesz.
  • Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják.

A többi részletszabályt holnap ismertetik majd. A kormány folyamatosan egyeztet a járványügyi szakemberekkel és kéthetente fogják felülvizsgálni az intézkedéseket. 

Péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk - zárta bejelentését Orbán Viktor. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.