<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hat termék árát vissza kell vinni az október közepi szintre - így döntött a kormány.

Hat termék esetében vissza kell vinni az árat arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt - jelentette be az élelmiszerárSTOP néven beharangozott intézkedést szerdán délután a Facebookon Orbán Viktor.

Az érintett élelmiszerek:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • napraforgó-étolaj
  • sertéscomb
  • csirkemell
  • 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej

Ez a szabály minden üzletre vonatkozik, február 1-jétől. 

Részleteket a Magyar Közlönyből tudhatunk majd meg, ha meg jelenik a rendelet.

Figyelemre méltó, hogy a lengyel kormány épp a hét elején jelentette be, hogy februártól fél évre nullára viszi le az alapvető élelmiszerek áfáját. Ugyanakkor az árplafon nem szerepelt az intézkedések között, amikről laptársunk, a privatbankar.hu írt.

Laptársunk a Privátbankár Árkosár-felmérés eredményei alapján azt is megbecsülte, mennyivel kell lejjebb vinniük az árakat februártól az üzleteknek. 4 és 26 százalék közötti áremelést törölhet el a kormány az első számításaik szerint, de van olyan termék, ami olcsóbb lett október óta, ezért egyelőre nem sok értelme van a bejelentett intézkedésnek - ez persze később még változhat. Részletek: Mennyit spórolhatunk Orbán Viktor bejelentésével? Itt vannak az első számok >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.