2p

Miután a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadónak magához vette a régi vezetőt, új elnököt kellett kinevezni az SZTFH élére. Megtörtént.

A péntek este megjelent Magyar Közlönyből kiderül: Sulyok Tamás köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára Nagy Lászlót nevezte ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnökévé. A határozat május 2-án kelt, a miniszterelnök 3-án ellenjegyezte, a kinevezés május 4-étől hatályos - így tehát az SZTFH új elnöke már Nagy László.

Az SZTFH tájékoztatása szerint Nagy László mandátuma szombattól érvényes és kilenc évre szól. A jogász végzettségű szakember jól ismeri az SZTFH vezetésével járó feladatokat és kihívásokat, hiszen elnöki kinevezéséig általános elnökhelyettesként dolgozott, a hatóság 2021-es megalakulása előtt pedig több mint négy éven át vezette a központi hivatalként működő Szerencsejáték Felügyeletet.

Nagy László csaknem három év után váltotta Biró Marcellt, aki március óta a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója - olvasható a közleményben. Ahogy arról március közepén beszámoltunk, a nemzetbiztonsági főtanácsadói politikai felsővezetői posztot az Országgyűlés kivételes eljárásban alkotta meg. Orbán Viktor a posztra Biró Marcellt nézte ki - és annyira ragaszkodhatott hozzá, hogy még jogszabályt is módosítottak annak érdekében, hogy ne kelljen kivárni a 60 napos határidőt, hanem azonnal átülhessen a miniszterelnöki főtanácsadói székbe. Miután ez megtörtént, pótolni kellett Biró Marcellt az SZTFH élén - ez most meg is történt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!