<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Facebookra posztolt erről a miniszterelnök.

Amit most aláírok, az egy rendelet, a kormány fogadta el a tegnapi ülésén. A háború miatt emelkednek az árak, nő az infláció, meg akarjuk védeni a nyugdíjasokat. Ez akkor lehetséges, ha a nyugdíjakat is megemeljük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aztán aláírta a rendeletet.

Mint ismert, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón jelentette, hogy rendkívüli nyugdíjemelés jön az infláció hatásainak ellensúlyozására. Az év elején a kormány 5 százalékban határozta meg a nyugdíjemelés mértékét, de ez az inflációval nem tud lépést tartani.

Az eltérés jelentős, ezért a kormány tegnap további 3,9 százalékos emelésről döntött, így összesen 8,9 százalékkal nőnek a nyugdíjak idén.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.