Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Nem pedig a járványhelyzet végén, egy lépésben. Erről a véleményéről egy videóban tájékoztatta a nagyvilágot.

Tegnap este került fel egy videó Orbán Viktor közösségi oldalára, melyben a miniszterelnök az online konzultáció való részvételre buzdítja a nézőket. Azonban a szövegnél ezúttal lényegesebb, amit a képek elárulnak a kormányfő álláspontjáról a járványügyi rendelkezések fenntartásáról.

Mkközben ugyanis Orbán a konzultációval kapcsolatban nem foglal állást - vagyis nem állítja, hogy egyik vagy másik opció, tehát a fokozatos nyitás, vagy a járványhelyzet végének kivárása lenne a megfelelő döntés - aközben azt látjuk a felvételen, hogy monológja közben kitölti a konzultációs felületet. Az egyik kép pedig arról árulkodik, hogy az első konzultációs kérdésre, mely szerint "Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Mit gondolsz erről?"az első opciót jelöli meg, tehát azt, amely szerint fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat. A másik lehetőség - mely szerint a járvány végén, egy lépésben kell feloldani a korlátozásokat - ezek szerint nem nyerte el a miniszterelnök tetszését.

Orbán Viktor konzultációs lapja (forrás: a miniszterelnök közösségi oldala)Orbán Viktor konzultációs lapja (forrás: a miniszterelnök közösségi oldala)

Mint ebben a jegyzetünkben levezettük, az Orbán-kormány számára társadalmi, politikai, gazdasági okokból egyaránt fontos lenne a mihamarabbi nyitás. Egy elhúzódó járványhelyzet az egészségügyi következményeken túl a 2022-es választásra is árnyékot vetne a Fidesz szempontjából: a korlátozásoktól megcsömörlött, az egyre magasabb esetszámok miatt hitét vesztett, a gazdaság összehúzódása miatt fogyatkozó anyagi lehetőségekkel rendelkező szavazók szimpátiáját veszthetnék el a kormánypártok.

Nem ok nélkül szorgalmazta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég egy Kormányinfón, hogy már márciusban kezdődjenek el a lazítások, majd áprilisra további enyhítések bevezetését helyezte kilátásba. Amennyiben ugyanis belenyúlna a nyárba a veszélyhelyzet, akkor az idei évnek is lőttek a gazdaság szempontjából: a nyár tudná ugyanis valamelyest megmenteni a szolgáltatószektort, azon belül is a legnagyobb csapást elszenvedett vendéglátó- és szállodaipart.

Lapunk kérdésére Gulyás egyébként a konzultáció eredményétől és az esetszámok alakulásától tette függővé a márciusi lazításokat, azon belül is a szóba jöhető intézkedések körét korábban. Egyben jelezte, hogy az este 8 utáni kijárási tilalom az egyik olyan intézkedés, amit érinthetnek az enyhítések.

Azonban erre jelen állás szerint a járványhelyzet nem ad majd lehetőséget, a harmadik hullám elemi erővel csapott le Magyarországra. A mutáns vírusok megjelenése újból a 3 ezres szintre emelte a napi új fertőzöttek számát, de a kórházban kezeltek, pláne a lélegeztetőgépen ápoltak számának megugrása is aggodalomra ad okot.

Ebben a helyzetben a lazítás első körben csak úgy képzelhető el, ha a fertőzésen, betegségen már átesetteknek, illetve a beoltottaknak teszik lehetővé a szabadabb mozgást. Ezt készítheti elő a mostani konzultáció, és erre lehet következtetni a miniszterelnök videójából is, amit itt tudnak megtekinteni: 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.