<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Nem pedig a járványhelyzet végén, egy lépésben. Erről a véleményéről egy videóban tájékoztatta a nagyvilágot.

Tegnap este került fel egy videó Orbán Viktor közösségi oldalára, melyben a miniszterelnök az online konzultáció való részvételre buzdítja a nézőket. Azonban a szövegnél ezúttal lényegesebb, amit a képek elárulnak a kormányfő álláspontjáról a járványügyi rendelkezések fenntartásáról.

Mkközben ugyanis Orbán a konzultációval kapcsolatban nem foglal állást - vagyis nem állítja, hogy egyik vagy másik opció, tehát a fokozatos nyitás, vagy a járványhelyzet végének kivárása lenne a megfelelő döntés - aközben azt látjuk a felvételen, hogy monológja közben kitölti a konzultációs felületet. Az egyik kép pedig arról árulkodik, hogy az első konzultációs kérdésre, mely szerint "Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Mit gondolsz erről?"az első opciót jelöli meg, tehát azt, amely szerint fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat. A másik lehetőség - mely szerint a járvány végén, egy lépésben kell feloldani a korlátozásokat - ezek szerint nem nyerte el a miniszterelnök tetszését.

Orbán Viktor konzultációs lapja (forrás: a miniszterelnök közösségi oldala)Orbán Viktor konzultációs lapja (forrás: a miniszterelnök közösségi oldala)

Mint ebben a jegyzetünkben levezettük, az Orbán-kormány számára társadalmi, politikai, gazdasági okokból egyaránt fontos lenne a mihamarabbi nyitás. Egy elhúzódó járványhelyzet az egészségügyi következményeken túl a 2022-es választásra is árnyékot vetne a Fidesz szempontjából: a korlátozásoktól megcsömörlött, az egyre magasabb esetszámok miatt hitét vesztett, a gazdaság összehúzódása miatt fogyatkozó anyagi lehetőségekkel rendelkező szavazók szimpátiáját veszthetnék el a kormánypártok.

Nem ok nélkül szorgalmazta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég egy Kormányinfón, hogy már márciusban kezdődjenek el a lazítások, majd áprilisra további enyhítések bevezetését helyezte kilátásba. Amennyiben ugyanis belenyúlna a nyárba a veszélyhelyzet, akkor az idei évnek is lőttek a gazdaság szempontjából: a nyár tudná ugyanis valamelyest megmenteni a szolgáltatószektort, azon belül is a legnagyobb csapást elszenvedett vendéglátó- és szállodaipart.

Lapunk kérdésére Gulyás egyébként a konzultáció eredményétől és az esetszámok alakulásától tette függővé a márciusi lazításokat, azon belül is a szóba jöhető intézkedések körét korábban. Egyben jelezte, hogy az este 8 utáni kijárási tilalom az egyik olyan intézkedés, amit érinthetnek az enyhítések.

Azonban erre jelen állás szerint a járványhelyzet nem ad majd lehetőséget, a harmadik hullám elemi erővel csapott le Magyarországra. A mutáns vírusok megjelenése újból a 3 ezres szintre emelte a napi új fertőzöttek számát, de a kórházban kezeltek, pláne a lélegeztetőgépen ápoltak számának megugrása is aggodalomra ad okot.

Ebben a helyzetben a lazítás első körben csak úgy képzelhető el, ha a fertőzésen, betegségen már átesetteknek, illetve a beoltottaknak teszik lehetővé a szabadabb mozgást. Ezt készítheti elő a mostani konzultáció, és erre lehet következtetni a miniszterelnök videójából is, amit itt tudnak megtekinteni: 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.