Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Csak a szolgáltatók - részleges - nyitásával nyerne értelmet a vakcinaigazolvány. Jegyzet.

Márciustól részleges lazításra készül a kormány, hogy aztán áprilistól a lehető legtöbb korlátozó intézkedést visszavonhassa. Ez lenne az újraindulás terve, ami mögött nem lehet nem észrevenni a pont egy évvel később esedékes parlamenti választást, mint igazodási pontot.

Orbán Viktor az influenza elleni védőoltás beadásakor, tavaly ősszel (Forrás: a kormányfő facebook oldala)Orbán Viktor az influenza elleni védőoltás beadásakor, tavaly ősszel (Forrás: a kormányfő facebook oldala)

Semmi nem rombolná jobban a kormánypártok népszerűségét, mint egy nyárig, vagy még tovább elhúzódó járványhelyzet. Ha nem lehet engedni a szabad mozgást, nem fog beindulni a gazdaság, mert hiába nem áll le a termelés, az emberek főleg a létfenntartáshoz szükséges alapvető termékeket fogják megvásárolni. Egyéb javakhoz a korlátozások miatt nem is férnek hozzá, a szolgáltató szektorban működő vállalkozások legnagyobb bánatára.

Múlt héten még elég derűlátóak lehettek a kormányzati stratégák, az esetszámok alapján úgy tűnt, hogy végre lehet hajtani a fokozatos nyitást. Ma már más a kép, romlik a járványhelyzet, az operatív törzs tagjai is tanácstalanul nézik, ahogy emelkednek az esetszámok: nem tudják, hogy ez még a második hullám fellángolása, vagy már a harmadik hullámmal szembesülünk.

A nyitást azonban a fenti – politikai – okokból nem lehet halogatni. Ezt a dilemmát úgy lehet feloldani, ha visszaadják azoknak a mozgás szabadságát, akik már átestek a fertőzésen, a betegségen vagy megkapták az oltást. S amint látjuk, a kormány erre készül: már a rendelet is megjelent a védettség igazolásáról, amit kártya formájában fognak szétosztani a következő időszakban.

Ők, a jogosultak, megkapják a szabadság útlevelét.

Lesz tehát egymillió ember – aztán egyre több -, akik számára nem lesz értelme fenntartani a korlátozó intézkedéseket.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.