2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

522 milliárd forint társaságiadó-bevétel (tao) ment az állam helyett a sportszövetségek és a klubok kasszájába 2011 óta – ez derül ki a szövetségek adataiból, amelyeket a 24.hu kért ki.

Az 521,8 milliárd forint 80 százaléka az egyesületeket gazdagította, míg a szövetségek 105,8 milliárdnak örülhettek - írja a 24.hu a szövetségek által küldött adatokra hivatkozva.

A támogatási rendszer legnagyobb kedvezményezettje, természetesen, továbbra is a futball. A közvetett állami támogatásnak minősülő tao-pénzek több mint 40 százaléka a labdarúgás finanszírozására ment, összesen 228,6 milliárd forint a Magyar Labdarúgó Szövetség adatai szerint. Kézilabdára 122,1 milliárd, kosárlabdára 76,2 milliárd, vízilabdára 55,3 milliárd, jégkorongra pedig 35,8 milliárd forint jutott 2011 óta, míg a látványsportok közé tavaly bekerült röplabda egy év alatt 3,7 milliárd forintra tett szert.

Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI)
Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI)

A lap szerint ez az összeg nagyjából 6,5-szer annyi, mint amennyit a szociális és gyermekvédelmi szférában dolgozók fizetésére költ évente az állam, vagy éppen hússzorosa a mentőszolgálatnál dolgozók bérére jutó összegnek. Sőt, a kormány és az OLAF jelentése szerint is messze túlárazott négyes metró is „csak” 452 milliárdba került.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!