2018. december 18. 14:57
mfor.hu

Pár napot kaptak az ajánlat elfogadására a munkatársak.

Majdnem száz régi, felkészült szakembert készül az utcára tenni az Állami Számvevőszék - írja a Népszava. A lap szerint a szervezet vezetősége december közepén küldte ki az erről szóló értesítéseket a "régi motorosoknak", sok szakszervezeti tagnak.

Ebben álltítólag a következő szöveg szerepelt:

"Tájékoztatom, hogy az Országgyűlés elfogadta az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Egyúttal mellékelten megküldöm a munkáltató által az Ön részére megajánlott, a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást."

 

Az ajánlat december 19-ig, vagyis holnapig szól, aki addig nem viszi be a papírokat, annak januártól rosszabb feltételek mellett kell majd egyezkednie - ha van rá módja - a munkáltatóval.

Domokos László, az ÁSZ elnöke Domokos László, az ÁSZ elnöke

A leépítésnek volt előzménye, a szervezet elnöke, Domokos László jelentette be pár hónappal ezelőtt, hogy több tucat munkavállalót érintő intézkedésre készülnek, a szervezetnél folyó technológiai és módszertani megújulás részeként az állomány mintegy 10 százaléka részére tesznek együttműködési és elhelyezkedést támogató ajánlatot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.