2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Rendezik a nyilvántartás pontatlanságait.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban elfogadta a kintlevőségek kezelésének ütemtervét - tájékoztatott a kamara honlapja. Ettől azt várják, hogy októberben, novemberben már látszani fog a javulás a befizetéseknél.

Hamarosan érkeznek a felhívó levelekHamarosan érkeznek a felhívó levelek

Gorondy-Novák Judit, a BKIK főtitkára a kamarai tagcsoportok vezetőivel tartott találkozón ismertette a kamara elképzeléseit. A szervezet gazdálkodása tavaly veszteséges volt, aminek az oka, hogy a kamarai törvény alapján kötelezettségként kell nyilvántartaniuk a mérlegben a működő gazdálkodó szervezetek által fizetett 5000 forintos regisztrációs díjat, azaz a kamarai hozzájárulást. A be nem fizetett díj pedig veszteséget képez.

Mivel a teljesítés soha nem száz százalékos, és a nyilvántartások sem rendezettek teljes körűen, hasonló folyamatra idén is számítania kell a kamarának - ismertette a főtitkár, aki szerint a cél a kintlevőség csökkentése és a nyilvántartások rendezése.

A BKIK a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától kapja meg a fővárosi vállalkozásokra vonatkozó adatcsomagot, de ez a rendszer jelenleg nem képes naprakészen követni például a megszűnő cégeket, a székhelyváltozásokat, az elévüléseket. Hatalmas, a megyei kamarák által kezelt adathalmaznál jóval nagyobb adattömegről van szó. Először tehát ezt kell megtisztítani, ezt követheti az értesítők kiküldése az elmaradással rendelkező vállalkozásoknak. A felhívó levelekben tájékoztatják a vállalkozókat a kamarai szolgáltatásokról, egyben felhívják a figyelmet arra, hogy az 5000 forintot kötelező befizetni, az adók módjára behajtható tétel.

A kamaránál arra számítanak, hogy az intézkedések eredményeként ősz végére már tapasztalható lesz a javulás a befizetéseknél.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.