<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az MKIK elnökét Klub előfizetőink is kérdezhetik írásban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Orbán Viktor bizalmas tanácsadója lesz a Klasszis klubtagjainknak havi rendszerességgel tartott élő zoom-beszélgetésünk következő vendége, május 6-án, 15:30-kor. Parragh Lászlót a gazdasági újraindítás részleteiről kérdezzük, illetve arra fogjuk kérni, hogy értékelje az elmúlt egy év gazdaságvédelmi intézkedéseit: mi az, amit megfelelőnek tart, és mi az, amivel kapcsolatban hiányérzete van?

Parragh László, az MKIK elnökeParragh László, az MKIK elnöke

Ezekben a napokban egy sor szolgáltatás indul újra, miután a társadalom oltottsági foka elért arra a szintre, ami a kormány megítélése szerint megteremtette a fokozatos gazdasági újranyitás feltételeit. Cikkünk megjelenése után a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élete tulajdonképpen teljes mértékben vissza tud térni a régi kerékvágásba, ami a szolgáltatások igénybe vételét illeti. Egyedül a családi, társasági események (lakodalom, temetés) létszámkorlátozása marad fenn.

Kérdés, hogy ezek a szolgáltatók, vállalkozások is „védettnek” számítanak-e a továbbiakban, azaz képesek lesznek hamar talpra állni, vagy a korábbi hónapokhoz hasonlóan szükségük lesz még egy ideig az állami segítségre, akár bértámogatás, akár adókedvezmény formájában.  Erről is kérdezni fogjuk az MKIK elnökét, meg arról, hogy a kamara mit tud tenni az érdekükben.

Mint ahogy kíváncsiak leszünk a véleményére az oktatás „helytállásával” kapcsolatban is. Parragh Lászlónak számos, az oktatást érintő, vitákat kiváltó javaslata volt az elmúlt időben – megkérdezzük, hogy a járványhelyzet után újra kell-e gondolni a kormányzat koncepcióját; mi újat hozott a pandémia, ami újratervezésre készteti a döntéshozókat (például a digitalizáció terén).

Ezeken túl az adózás, illetve szélesebb értelemben véve a vállalkozói terhek felhasználásának hatékonyságáról, célzottságáról is kérdezzük majd az MKIK elnökét.

Az élő, zoom-on közvetített adást Klub előfizetőink tudják követni, akik kérdéseket is feltehetnek az MKIK elnökének a beszélgetés folyamán, a zoom chat ablakában, illetve az adást megelőzően, e-mail címünkre (szerkesztoseg@mfor.hu, mail@privatbankar.hu) elküldve.

Ha érdekli a beszélgetés, itt tud előfizetőink közé kerülni.

Klasszis Klub rendezvényeink korábbi vendégei voltak: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke Káncz Csaba külpolitikai szakértő társaságában, valamint Lantos Gabriella, egészségügyi szakértő: „Tömeggyilkosság lenne napi 500 fölé 'engedni' a halottak számát".
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.