Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az MKIK elnökét Klub előfizetőink is kérdezhetik írásban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Orbán Viktor bizalmas tanácsadója lesz a Klasszis klubtagjainknak havi rendszerességgel tartott élő zoom-beszélgetésünk következő vendége, május 6-án, 15:30-kor. Parragh Lászlót a gazdasági újraindítás részleteiről kérdezzük, illetve arra fogjuk kérni, hogy értékelje az elmúlt egy év gazdaságvédelmi intézkedéseit: mi az, amit megfelelőnek tart, és mi az, amivel kapcsolatban hiányérzete van?

Parragh László, az MKIK elnökeParragh László, az MKIK elnöke

Ezekben a napokban egy sor szolgáltatás indul újra, miután a társadalom oltottsági foka elért arra a szintre, ami a kormány megítélése szerint megteremtette a fokozatos gazdasági újranyitás feltételeit. Cikkünk megjelenése után a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élete tulajdonképpen teljes mértékben vissza tud térni a régi kerékvágásba, ami a szolgáltatások igénybe vételét illeti. Egyedül a családi, társasági események (lakodalom, temetés) létszámkorlátozása marad fenn.

Kérdés, hogy ezek a szolgáltatók, vállalkozások is „védettnek” számítanak-e a továbbiakban, azaz képesek lesznek hamar talpra állni, vagy a korábbi hónapokhoz hasonlóan szükségük lesz még egy ideig az állami segítségre, akár bértámogatás, akár adókedvezmény formájában.  Erről is kérdezni fogjuk az MKIK elnökét, meg arról, hogy a kamara mit tud tenni az érdekükben.

Mint ahogy kíváncsiak leszünk a véleményére az oktatás „helytállásával” kapcsolatban is. Parragh Lászlónak számos, az oktatást érintő, vitákat kiváltó javaslata volt az elmúlt időben – megkérdezzük, hogy a járványhelyzet után újra kell-e gondolni a kormányzat koncepcióját; mi újat hozott a pandémia, ami újratervezésre készteti a döntéshozókat (például a digitalizáció terén).

Ezeken túl az adózás, illetve szélesebb értelemben véve a vállalkozói terhek felhasználásának hatékonyságáról, célzottságáról is kérdezzük majd az MKIK elnökét.

Az élő, zoom-on közvetített adást Klub előfizetőink tudják követni, akik kérdéseket is feltehetnek az MKIK elnökének a beszélgetés folyamán, a zoom chat ablakában, illetve az adást megelőzően, e-mail címünkre (szerkesztoseg@mfor.hu, mail@privatbankar.hu) elküldve.

Ha érdekli a beszélgetés, itt tud előfizetőink közé kerülni.

Klasszis Klub rendezvényeink korábbi vendégei voltak: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke Káncz Csaba külpolitikai szakértő társaságában, valamint Lantos Gabriella, egészségügyi szakértő: „Tömeggyilkosság lenne napi 500 fölé 'engedni' a halottak számát".
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.